Biblioteket får pris for å ha satset

Her overrakte barnehagen gaver til biblioteket i Havøysund i fjor. Nå er det fylkeskommunen som overrekker pris.

Her overrakte barnehagen gaver til biblioteket i Havøysund i fjor. Nå er det fylkeskommunen som overrekker pris. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Måsøy folkebibliotek får Bibliotekprisen 2015.

DEL

Tirsdag overrekker Finnmark fylkesbibliotek Bibliotekprisen i Finnmark 2015 til Måsøy folkebibliotek.

«De tildeles prisen for deres inspirerende virksomhet, fordi det nytter selv om man er liten, og fordi kommunen har satset på bibliotek i en tid da det er mange økonomiske hensyn å ta. » skriver Finnmark fylkeskommune (FFK) i en pressemelding og mener politikerne og administrasjonen i kommunen fortjener ros for å ha satset i sin kommune.

Måsøy folkebibliotek ble nylig pusset opp, og ifølge FFK var utlånet av bøker til barn 37 prosent høyere ved biblioteket enn snittet ellers i Finnmark i 2015. Biblioteket har også i løpet av høsten 2015 satt i gang med å ha lørdagsåpent.

«Vi vil spesielt berømme all den aktiviteten vi har sett gjennomført i 2015. Språkcafé, bowlinghall i biblioteket, valgdebatt, opprettet leseombudsordning, overnatting på biblioteket, seniorsurf, lese-aksjon og et hav av kreative utstillinger, gjerne i samarbeid med barnehager, skoler og lokale lag» heter det videre i pressemeldingen.

Samtidig vil de gi honnør til biblioteksjef Lillian Jacobsen for hennes utrettelige arbeid i Måsøy: «Hun har stått på, gjort en fantastisk jobb og fortjener stor honnør.»

Prisen deles ut når 50 bibliotekansatte møtes under den første årlige bibliotekkonferansen i regi av fylkeskommunen i Vadsø tirsdag til torsdag.

Om prisen:

  • Finnmark fylkesbibliotek har tidligere delt ut prisen Årets bibliotek til det biblioteket som har utmerket seg på en spesiell måte det året.

  • Fra 2014 fikk prisen navnet Bibliotekprisen i Finnmark.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken