Havøysund IL arrangerte fotballfest for 11. gang

FIKK MEDALJER PÅ HJEMMEBANE: Havøysund IL stilte med seks mygg- og minilag under deres egen turnering i helgen. Her får minijentene til vertsklubben sine medaljer. Både de og arrangørstaben var veldig fornøyde med helgens fotballfest. Alle Foto: William Olsen

FIKK MEDALJER PÅ HJEMMEBANE: Havøysund IL stilte med seks mygg- og minilag under deres egen turnering i helgen. Her får minijentene til vertsklubben sine medaljer. Både de og arrangørstaben var veldig fornøyde med helgens fotballfest. Alle Foto: William Olsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Det ble ikke bare spilt fotball i Havøysund, det ble også skrevet fotballhistorie i idrettslaget denne fotballhelgen.

DEL

Coop Havøysund Cup har blitt arrangert elleve ganger, og i det ellevte året så var det første gangen at Havøysund IL arrangerte turneringen på egen hånd. Tidligere har de samarbeidet med Hammerfest-klubben HIF/Stein om å arrangere den aldersbestemte fotballfesten. I 2016 følte Havøysund IL at tiden var inne å stå for arrangementet fra start til mål på egen hånd.

– Ja, i år sto vi alene som arrangør for første gang. Vi er selv godt fornøyde med turneringen, og det er veldig godt å se at vi klarer dette selv, forteller styremedlem i Havøysund IL og turneringsildsjel Linda Ursin Olsen.

Ønsker flere lag fra vest

Havøysund ILs turneringsapparat synes det stort sett går greit å arrangere turneringen, men de har noen utfordringer.

– Den store utfordringen er å få med flere lag. Det er jo det som er alfa og omega for oss som turneringsarrangør. Lag som Alta IF, BUL, Tverrelvdalen og Porsanger er alle hjertelig velkommen til neste år, oppfordrer Ursin Olsen.

Det var i år 34 lag, og 220 spillere som var samlet i Havøysund på lørdag.

Sola dukket også opp

Coop Havøysund Cup ble spilt under gode værforhold, men det så ut som om værgudene ikke var på arrangørens side før avspark klokken 10.00.

– Før kampene skulle starte kom det en skikkelig regnskyll, som også inneholdt hagl, men etter det dukket sola opp. Så ut turneringen var det et fint høstvær, sier fotballildsjelen i Havøysund.

– Vi hadde også satt opp et stort telt med varme hvor folk kunne samles, legger hun til.

Lite idrettslag

Det er ikke flust med spillere i Måsøy kommune, og i år stiller ikke idrettslaget med lag i aldersbestemt serie. I deres egen turnering stilte de med seks mygg- og minilag.

– Fotballen ruller i Havøysund, selv om det ikke er like mange barn som tidligere, forteller styremedlemmet i Havøysund IL.

Gleder seg til neste år

Den 11. utgaven av mygg- og miniturneringen i regi av Havøysund IL var en suksess, og når ser Ursin Olsen & co. fram mot neste år allerede. Selv om turneringen gir fotballgruppa i idrettslaget kjærkomne inntekter, så er det ikke bare det som er drivkraften til turneringsledelsen.

– Når jeg ser gleden i øynene til ungene utpå banen, da koser jeg meg. Denne turneringen er hjertebarnet mitt, sier en engasjert Linda Ursin Olsen.

– Så nå skal vi bare samle krefter etter årets turnering, og begynne å glede oss til neste år, avslutter turneringsildsjelen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken