Bil med to kjørte utfor – mann omkom på stedet

Artikkelen er over 4 år gammel

To menn i 50-årene kjørte utfor i Tufjord på Rolvsøya natt til mandag.

DEL

Finnmark politidistrikt melder mandag morgen om en trafikkulykke i Tufjord på Rolvsøya i Måsøy kommune som skal ha skjedd natt til mandag.

Rundt klokken 02.30 kjørte personbilen av veien. To menn i 50-årene satt i bilen da ulykken skjedde.

– En av mennene omkom på stedet, melder politiet.

Den avdøde er fraktet med redningsskøyta RS «Odin» til Havøysund. Den andre mannen er ifølge politiet lettere skadet og ble fraktet med Sea King til Hammerfest sykehus.

Politiet er på stedet

De første på åstedet var redningspersonell som kom med helikopter, deretter ankom også brannvesenet i Måsøy øya. Klokken 09.00 mandag ankom politi fra Hammerfest åstedet.

Operasjonsleder Andreas Haugaasen i Finnmark politidistrikt forteller at de pårørende er varslet, og at de to mennene i bilen er lokale.

Politiet jobber nå med å finne årsaken til utforkjøringen.

– Det er noe vi jobber hardt med å få klarhet i. Personen som ble fraktet til Hammerfest sykehus er avhørt og vi forsøker nå å få bekreftet hvem som var fører og hvem som var passasjer i bilen, sier Haugaasen til iFinnmark.

Det skal ikke være noen vitner til utforkjøringen.

– Det gjenstår mye etterforskning i saken her før vi kan si noe som helst, sier Haugaasen.

Får bistand

En krimtekniker fra Nordkapp er på vei til Tufjord for å bistå i etterforskningen, det samme er ulykkesgruppen til Statens Vegvesen.

– Den omkomne kommer til å obduseres og det blir nok også aktuelt å ta inn kjøretøyet til veivesenet for nærmere tekniske undersøkelser, sier operasjonslederen.

Rolvsøya ligger vest for Havøysund, og har et areal på 90 kvadratkilometer. Ifølge Måsøy kommunes nettsider bor det knappe 65 mennesker fordelt på Gunnarnes og Tufjord, på denne øya. Det er derfor et svært lite samfunn som nå er rammet av ulykka.

iFinnmark følger saken

Tips Oss
Telefon: 78 42 86 01, SMS/MMS: IFI til 2005, E-post: tips@ifinnmark.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken