Lakselvværingens startet sin journalistkarriere i Finnmark Dagblad i 2005, nå gleder han seg å komme tilbake fra 1. mai i år.

– Det blir spennende å komme i ny jobb med både nye og gamle kolleger. Siden forrige gang jeg jobbet i Finnmark Dagblad har avisa utviklet seg mye. Jeg gleder meg til å bli en del av en redaksjon som er kommet så langt på de digitale flatene.

Thorsen har blant annet vunnet pris for gravende journalistikk, men omtaler gjerne seg selv som en helt vanlig fyr fra Lakselv.

– Jeg har bodd i Lakselv nesten hele livet, bortsett fra årene der jeg studerte journalistikk i Kristiansand og et kortere opphold i Tromsø. Når jeg ikke jobber, er jeg gjerne med venner.

Ansvarlig redaktør i iFinnmark, Arne Reginiussen, ser også frem til at Thorsen starter i mai.

– Han er en dreven pressemann som er trygg, god på presseetikk, har stor arbeidskapasitet og klarer å ha mange baller i luften. Dette er alle viktige egenskaper i denne jobben.

36-åringen skal gå inn i stillingen som frontsjef. Selv om hovedoppgaven blir å redigere forsiden på iFinnmark.no håper han også på å få tid til litt gravende journalistikk.