I en pressemelding tirsdag ettermiddag orienterer politiet om status i etterforskningen mot en barnehageansatt i Øst-Finnmark. Så langt har politiet avhørt 12 vitner. Videre vil politiet gjennomføre tilrettelagte avhør av fornærmede barn i de kommende dagene, for å avdekke om det har skjedd straffbare forhold.

Mannen vil bli løslatt tirsdag.

– Politiet anser ikke faren for bevisforspillelse å være til stede, og den siktede vil i dag bli løslatt mot meldeplikt. Han vil ikke oppholde seg i kommunen hvor forholdene skal ha skjedd, skriver politiet i en pressemelding.

Fortsatt siktet

Mannen er også ilagt besøksforbud overfor å oppsøke barnehagen, ansatte, foreldre og barn knyttet til den aktuelle barnehagen.

– Det er en overenskomst og en anbefaling fra oss. Akkurat nå oppholder han seg i en annen kommune, sier etterforskningsleder Torstein Pettersen i Finnmark politidistrikt.

Politiet understreker at mannen fremdeles er siktet for seksuelle handlinger.

Undersøker beslag

Hvor mange barn som kan ha blitt utsatt for seksuell handling, vil politiet foreløpig ikke gå ut med. Politiet informerer videre at det er tatt beslag i data og elektronisk utstyr som nå gjennomgås.

– Det er tatt beslag i lagringsmedier i forhold til telefoner og den slags ting. Vi har ikke grunnlag for å si at han har lastet ned ulovlig materiale. Det er noe vi skal undersøke, sier Pettersen.

– Har den siktede vært i politiets søkelys tidligere for uønsket kontakt rettet mot barn?

– Det er informasjon vi ikke ønsker å gå ut med akkurat nå, sier Pettersen.

Erkjenner ikke straffskyld

Advokat Hans Arne Nysæter er oppnevnt som forsvarer til den siktede mannen. Han vil ikke uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.

– Jeg har ikke noen kommentar så langt, sier Nysæter.

Mannen har i politiavhør ikke erkjent straffskyld.

Kommunen har satt krisestab etter mann ble pågrepet etter mistanke om seksuell handling mot barn