Mann (50) terroriserte politiet. Da tok de grep: – Ble endelig stille

Politiet rykket ut to ganger for å roe ned en mann i 50-årene som gjentatte ganger ringte nødtelefonen.

DEL

Klokken to lørdag ettermiddag melder politiet på egen Twitter-konto om at en mann på 50 år fra Karasjok har vært ekstra plagsom i morgentimene.

– Det er en mann som kontinuerlig har ringt på nødtelefonen. Vi snakker om titalls ganger der vi har hatt ham på tråden, uten at det er en nødsituasjon på gang, slik vi har forstått det. Dette anser vi som telefonterror, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen ved politiets operasjonssentral.

Han understreker at dette stjeler ressurser og tid fra politiet.

– Dette forhindrer jo også folk som virkelig er i nød i å komme frem gjennom nødtelefonen. Så dette er ikke noe særlig, mener Syversen.

Politiet sendte til slutt en patrulje til mannens adresse, ikke bare en, men to ganger.

– Vi dro først for å beslaglegge telefonen hans, men det hjalp ikke, fordi han fortsatte jo å ringe fra en annen telefon. Vi dro ut dit nok en gang og tok også den andre telefonen. Nå har det endelig blitt stille, sier operasjonslederen.

Han understreker at patruljen som dro hjem til mannen for å ta med telefonen hans, ikke var ute på andre oppdrag.

– Vi hadde en patrulje i nærheten som kunne ta seg av dette, så i dette tilfellet har ikke utrykningen gått utover noen andre oppdrag. Patruljen som var der borte brukte heller ikke lang tid, så det gikk fort, sier Syversen.

Artikkeltags