KRFs leder Kjell Ingolf Ropstad vil ikke gå i Pride. Han vil heller ikke røre homopolitikken, fordi han egentlig er imot den.

Han og mange i KRF er «skyggeredd», med holdninger som hører fortiden til. Ropstad nekter også å gå i Pride-paraden i Oslo, motsetning til sin modige forgjenger , Knut Arild Hareide.

Homopolitikk eller LHBT er ikke nevnt med et ord på KRFs nettsider om politikk fra A til Å.

Og når Geir Jørgen Bekkevold viet et lesbisk par tok ikke dagens partileder i KRF kampen. Han svarte bare at : «han skjønte reaksjonene». I tolv land risikerer homofile og lesbiske fengsel, tortur eller dødsstraff. Det er fortsatt en kamp å ta, men Ropstad vil ikke ta den kampen.

I motsetning til KrF så vil Hammerfest Arbeiderparti det. Vi tror på at du skal få elske den du vil. Vi tror på at du skal få gifte deg med den du vil.

Og vi mener at alle skal få leve frie liv uten å oppleve hat, diskriminering, og vold for sin legning. 

At «jævla homo» er et av de mest brukte skjellsordene i skolegården må vi ta på alvor. Vi må styrke kunnskap og undervisningen og bidra til at LHBT-personer kan leve frie og gode liv i Hammerfest.

Hvem skal bestemme hvem ett menneske er og har krav på å være på bakgrunn av sin legning? 

Skal et politisk parti vise våre unge og eldre at de har grunn til å føle skam, redsel og ensomhet i et demokratisk land som Norge fordi de elsker og føler kjærlighet? 

Gjennom mitt daglige yrke har jeg sett hvor vanskelig mange unge LHBT har det.

For mange er tyngden av skam, skyld og også sorg over sin legning så tung å bære at mange sliter med sin psykiske helse.

Mange skader sin egen kropp og dessverre er det også mange unge som ønsker å dø. Vi i Hammerfest Arbeiderparti mener det hviler et enormt ansvar i å forstå, akseptere og formidle at alle har rett til å få og gi kjærlighetuansett kjønn.

Det skylder vi alle lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle som blir drept, banket opp og hetset med bare fordi de vil leve frie liv.

Ingen er fri før alle er frie. Størst av alt er kjærligheten og sterkest av alt er samholdet.

Hammerfest Arbeiderparti vil delta i Pride Hammerfest med stolthet og glede.

Mitt spørsmål er...vil alle de andre partiene i Hammerfest vise samme solidaritet?