Gå til sidens hovedinnhold

«Mange bruker fremdeles kjønns- og seksualitetsuttrykk som skjellsord»

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hammerfest by, byen jeg var innbygger i fra februar 2010 til august 2012.

Jeg sitter og mimrer tilbake på min tid i Hammerfest, mimrer tilbake på tiden da jeg ikke var meg selv 100% - og noe sier meg at Hammerfest har blitt bedre.

Noen tenker sikkert; Okei, så Hammerfest blir bedre fordi man skal gå i tog?

Nei – det er absolutt ikke poenget mitt. Poenget mitt er at byen tar ett (nesten) felles standpunkt om at Hammerfest skal synliggjøre regnbuens farger ved å arrangere en prideparade under en av byens mest historiske festivaler (i alle fall slik jeg kjenner Hammerfestdagan).

Mange barn, ungdom, voksne og eldre bruker fremdeles kjønns- og seksualitetsuttrykk som skjellsord – altså, vær kreative – slutt å bruke skjellsord.

‘’Jævla homo’’ og ‘’Du ser ut som ei lesbe’’ – det er uttrykk som har gått ut på dato, kan dere ikke gjøre som dere gjør med muggen servelat? Kast de – og slutt med de!

Jeg glemmer aldri 31.07.2012 – da fortalte en av mine bedre venner meg at de er skeiv, det ga meg motivasjon! Da bestemte jeg meg!

Dagen etter når jeg reiste tilbake til hjembyen min, Fredrikstad, valgte jeg å si til meg selv ‘’Fra i dag er jeg kun meg selv, og jeg skal ikke gjemme noen av mine ekte sider’’.

Når jeg nå sitter her lenger øst i landet er jeg egentlig litt trist for at en tur til Hammerfest by koster så mye penger, for jeg skulle gjerne vært der og ropt for mangfoldet! Jeg skulle viftet med regnbueflagget, og stolt fortalt hver og en som spurte - hvorfor pride er viktig i 2019.

Ta imot kjønn, seksualitets- og identitetsmangfold, Hammerfest – alle personer kan være en ressurs, sørg derfor for at alle føler seg velkomne og ivaretatt.

Kommentarer til denne saken