Paul Harald Roland, operativ leder i Alta hjelpekorps, sier det var en fryktelig melding å få om helikopterstyrten ved Kvenvikmoen.

LES MER: En person fløyet til UNN - skadeomfang ukjent

LES OGSÅ: Dette er ulykkeshelikopteret

LES OGSÅ: Jens var passasjer på helikopterets nest siste tur. Se video fra ferden

LES OGSÅ: Avlyser festivalen etter helikopterstyrten

– Vi fikk en forhåndsvarsling om å dra ut på aksjon. Så fikk vi melding om at vi skulle møte her i området. Vi hjelper til der det trengs på festivalen og ellers. Vi følger med bussene og andre arenaer hvor folk samles, sier Roland til iFinnmark.

– Alle kan ta kontakt

Han forklarer videre at teamet bistår dem som trenger noen å snakke med.

– I slike krisetilfeller er det greit å ha noen å snakke med, og vi kan bistå med psykososial førstehjelp. Vi er en del av kriseteamet i kommunen, uttaler Roland, som kan opplyse at folk er samlet i grupper ute i campen, mens de som er mest berørt er inne i fellesområdet.

– Folk snakker med hverandre. Det er mulig for alle å kontakte oss dersom det er noe.

– Hvordan har de som er rammet det nå?

– Man kan tenke seg til hvordan de nærmeste har det og de som har vært her sammen med dem, og er venner. Det er unge folk og etter det jeg har forstått er det folk fra Alta som har vært her sammen. Det er en stor krise for både Alta, festivalen og pårørende. Vi prøver å bidra så godt vi kan, sier Roland, som opplyser at hjelpekorpset har full beredskap også for å bidra i søk.

Hørte et smell

Folk på campen er tydelig preget av hendelsen. En ung mann som kom til festivalen fredag, ønsker å være anonym. Han forteller at stemningen sank på hele plassen rett etter ulykka.

– Folk bærer preg av hendelsen. Folk jeg kjenner, kjenner folk som var i styrten, sier han.

Selv så han ingenting av hendelsesforløpet, men hørte et stort smell.

– Da jeg snudde meg, så jeg svart røyk i fjellsiden. Jeg tenkte at det måtte være helikopteret siden jeg ikke så at det var i lufta, forteller han.

– Det er bare trist. Det er mange berørte, fra forskjellige familier. For meg er det ikke bare å sette seg inn i situasjonen, sier han

Og legger til:

– Fra den dagen man kom på jorda, er det ingen som vet hvordan man forlater den.