Gå til sidens hovedinnhold

«Maken til fanatiske standpunkter om at full privatisering vil løse alle problemer. Helt uten overbevisende dokumentasjon»

Artikkelen er over 1 år gammel

Erlend Larsen er ingen troverdig politiker når det gjelder å ha sterke meninger om «riktig» organisering av ambulanseflytjenesten.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Erlend Larsen skriver følgende i et debattinnlegg publisert på iFinnmark : «Staten har vært involvert i ulike flyselskaper en rekke ganger. Jeg kan ikke komme på en eneste god erfaring»

Det er oppsiktsvekkende at et medlem fra regjeringspartiene ikke hyller sin egen helseminister som representant fra Staten har innsatt helt nødvendige ekstratiltak når en privat aktør ikke fungerer.

Les innlegget fra Høyre-Larsen:

Les også

«Nasjonalisering av luftambulansetjenesten er en trussel»

Jeg gjentar at jeg ikke er medlem av noe politisk parti og at jeg som medisinsk leder av Altabasen i 18 år var ansatt av det private selskapet NLA.

Mitt syn på organiseringen av tjenesten er at Staten må ha reell styringsrett slik at man på ethvert tidspunkt må kunne gripe inn overfor eksempelvis private aktører som ikke oppfyller kontraktene.

Jeg kan ikke se at Erlend Hansen har bidratt med tiltak som tjener pasientene i denne saken. Hans eneste agenda har vært å tviholde på en helprivat løsning der ansvaret er pulverisert. I en artikkel i Sør-Varanger avis datert 14/12-19 er hans overskrift: «Å ta en teknisk feil til inntekt for et politisk syn, er helt feil». I artikkelen utdyper han: «En helg ble 5 fly stående på bakken, noe som førte til at flere politikere og meningsdannere forsøkte å maksimere politiske poenger ut av en teknisk feil.»

Han vil tydeligvis fokusere på partipolitikk og nevner ikke med ett ord beskrivelser fra det havet av varslingsartikler fra et stort antall helsearbeidere som forteller om stor usikkerhet i befolkningen. Mange pasienter og leger beskriver en rekke alvorlige opplevelser etter å ha ventet i mange timer på ambulansefly.

Mitt fokus i denne saken er det faglige, at vi som leger i kyst-Finnmark de siste 6 måneder har opplevd den dårligste og mest utrygge periode for ambulanseflyberedskapen noen sinne.

Jeg har vært med i tjenesten fra 1980 da distriktslegene fulgte alle alvorlig syke pasienter selv med Norvingflyene.

Erlend Larsen sier at han ikke har noen positive erfaringer med Staten involvert. Jeg må minne deg om, Erlend Larsen, at regjeringen ved helseminister Tove Strand Gerhardsen fra Ap i 1988 opprettet Statens luftambulanse. Og satt igang drift med private aktører som fungerte svært bra inntil vi nå har aktuell situasjon.

Sammen med komitemedlem Carl-Erik Grimstad er Larsens eneste bidrag i den offentlige debatten å understreke at det ikke er en beredskapskrise i ambulanseflytjenesten. Fylkesmannen for Troms og Finnmark tar feil, mener begge.

Maken til fanatiske standpunkter om at full privatisering vil løse alle problemer. Helt uten overbevisende dokumentasjon. Dette er grunnen til at jeg ikke har noe tillit til Erlend Larsen og Carl-Erik Grimstad.

Kommentarer til denne saken