Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø lufthavn ble tømt– fly måtte returnere

Artikkelen er over 3 år gammel

Tromsø lufthavn tømmes etter at en person gikk feil gjennom gjennom enveis-slusene. Et norwegian-fly på vei til Oslo måtte snu på rullebanen og komme tilbake til flyplassen.

(Nordlys)

Det opplyser driftsjef ved flyplassen Svein Idar Henriksen. Han fikk beskjed om hendelsen 21.15.

Personen har gått feil vei gjennom envis-slusene ved bagasjebåndet, og personellet på flyplassen klarte ikke å finne vedkommende. Dermed gikk alarmen og alle måtte gjennom sikkerhetskontrollen igjen.

Det er bare tre dager siden det samme skjedde. Også på torsdag måtte flyplassen tømmes og alle måtte gjennom sikkerhetskontrollen på ny etter at en person gikk feil vei i slusene.

Måtte snu

Ettersom et fly Norwegian-fly på vei til Oslo hadde forlatt gaten etter at alarmen gikk, måtte flyet snu og takse tilbake til gaten. Alle på flyet måtte sikkerhetsklareres igjen.

- Vi har fått det som kalles en "uren" person inn i avgangshallen, og da kunne det være vi hadde et "urent" fly som ville gjøre Oslo flyplass "uren". Så flyet måtte snu, sier Henriksen.

- Ganske utrolig

Driftssjefen legger ikke skjul på at han er overrasket over at det samme skjedde for bare tre dager siden.

- Det er ganske utrolig. Jeg har jobbet på flyplassen siden 2009 og har aldri opplevd at dette har skjedd to ganger med tre dagers mellomrom.

To Oslo-fly - ett fra Nowegian og ett fra SAS - har fått forsinket avgangstid som følge av hendelsen.

Til iTromsø opplyser Henriksen at han, sikkerhetssjefen og lufthavnsjefen skal ha et møte mandag for å se på mulige løsning for at ikke flere skal gå feil gjennom slusene.

Kommentarer til denne saken