Gå til sidens hovedinnhold

Widerøe-fly fikk tekniske problemer - måtte snu og lande i Tromsø

Artikkelen er over 3 år gammel
(Nordlys)

Et Widerøe-fly på vei til Kirkenes fra Tromsø fikk tirsdag formiddag tekniske problemer og returnerte til Tromsø. Det bekrefter flyselskapet overfor Nordlys.

Data fra nettstedet Flightradar24 viser at flyet ikke kom seg lenger enn til Nord-Troms før det måtte vende snuten tilbake mot Tromsø. Det landet trygt på Langnes kort tid etter.

Pressekontakt i Widerøe, Catharina Solli, sier den tekniske feilen ikke var kritisk for flyvningen, og at flyets backupsystemer slo inn umiddelbart. Ifølge Widerøe dreier det seg om en instrumentfeil på flyet.

- Det var aldri noen fare for passasjerene, men av sikkerhetsmessige årsaker valgte vi å snu og dra tilbake til Tromsø, sier Solli.

En av årsakene til at man valgte å gå tilbake til Langnes er at Widerøe har teknisk mannskap tilgjengelig i nettopp Tromsø. På Tromsø lufthavn hadde også Widerøe et ledig fly.

Det hjalp imidlertid passasjerene som skulle til Kirkenes lite. Mannskapet om bord på flyet gikk nemlig ut på arbeidstid og Widerøe hadde ikke tilgjengelig mannskap til å overta flyvningen. Dermed ble avgangen til slutt innstilt.

Flyselskapene må forholde seg til strenge restriksjoner fra luftfartsmyndighetene når det gjelder mannskaps arbeidstid.

- Våre folk på Langnes har jobbet med å få booket om passasjerene på ulike avganger i kveld. Noen skal videre allerede klokka 15.00, mens noen må vente til seinere på kvelden, sier Solli.

Solli beklager overfor passasjerne som er rammet.

Widerøes rute mellom Tromsø og Kirkenes er ikke den eneste flyvningen som har møtt på problemer i nord tirsdag. Også tidligere tirsdag har det vært problemer med å avvikle alle avgangene til og fra Langnes. Det skyldes imidlertid uvær sør i landet.

Les også

Uvær i sør gir forsinkelser og innstillinger på Langnes

 

Kommentarer til denne saken