Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne lettere skadd etter møtekollisjon. En person siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet i Finnmark melder lørdag ettermiddag om en trafikkulykke hvor to kjøretøy er involvert i Øksfjord. Ifølge meldingen skal tre personer være skadet. Politiet fikk melding om ulykken klokken 16:32.

Når iFinnmark snakker med politiets operasjonsleder, Svein Erik Jakobsen, klokken 17:40 har politiet ennå ikke kommet fram til stedet. Brannvesenet og ambulanse fra Øksfjord er imidlertid på stedet, som er rundt fem minutter kjøring ut av Øksfjord.

– Et Sea-King fra Banak og et ambulansehelikopter fra Tromsø har landet i nærheten av ulykkesstedet. De tre skadde er tatt ut av bilvrakene og fraktet midlertidig til helsesenteret. Helseteamet i Sea-Kingen er på vei til helsesenteret, og de tre personene vil bli fraktet til et sykehus som kan ta imot de, forteller Jakobsen.

Møtekollisjon

Ifølge operasjonslederen skal det dreie seg om to personbiler som har hatt en møtekollisjon. Politiet kjenner ikke omfanget av ulykken ennå, altså om det er snakk om front mot front eller side mot side.

– Brannvesenet ivaretar trafikksikkerhet på stedet, og hjelper også med å ta ned helikoptrene, forteller Jakobsen.

Klokken 18:49 melder Finnmarkssykehuset at pasientene som har vært involvert i ulykken fraktes til Universitetssykehuset i Tromsø.

Litt over sju lørdag kveld kan operasjonsleder Svein Erik Jakobsen fortelle at en dame i midten av 20-årene og en mann i begynnelsen av 30-årene er sendt til Tromsø. Ifølge operasjonslederen var en av de klassifisert som kritisk skadd før helikopteret tok hånd om dem.

Ruskjøring

Den tredje involverte, en mann i 60-årene skal imidlertid ha blitt tatt hånd om av helse på stedet. Mannen skal være en kjenning av politiet, og han skal ikke ha rett til å kjøre bil.

– Han er siktet for å ha vært ruset da kjøringen fant sted. Det er først og fremst snakk om alkohol, men tida vil vise om det er andre stoffer også, forteller Jakobsen.

Operasjonslederen forteller at politiet ser alvorlig på situasjonen.

– Det er snakk om ruskjøring, med en alvorlig trafikkulykke som konsekvens. Bilen hans har også tidligere blitt benyttet til handlinger som ikke er i samsvar med veitrafikkloven, sier han.

Bilen er tidligere begjært avskiltet, ettersom den mangler forsikring og periodisk kjøretøykontroll. Mannen som kjørte den skal også ha mistet førerrett etter å ha vært involvert i ruskjøring tidligere. Politiet vurderte å inndra bilen på stedet, men har konkludert med at bilen nå er et totalvrak, og at det dermed ikke er nødvendig.

Ingen alvorlig skadd

Sent lørdag kveld opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge til NTB at en kvinne i 20-årene er lettere skadd. Mannen i 30-årene viste seg å være uskadd, ifølge sykehuset.

MERK: På et tidligere tidspunkt lørdag var denne saken titlet med at tre personer er sendt til UNN i Tromsø. Det stemmer ikke, kun to av de involverte ble sendt til Tromsø med helikoptret.

 

TIPS OSSTelefon: 78 42 86 01, SMS/MMS: IFI til 2005, E-post: tips@ifinnmark.no

Kommentarer til denne saken