Synes du det var varmt i går? Her ble det tatt ny oktober-rekord

VARMT Svartfjellet, her med sandstranden i Nuvsvåg i forgrunnen. Illustrasjon. Arkivfoto: Arctic Nuvsvaag

VARMT Svartfjellet, her med sandstranden i Nuvsvåg i forgrunnen. Illustrasjon. Arkivfoto: Arctic Nuvsvaag

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det ble meldt om herlige temperaturer rundt om i Finnmark søndag. Faktisk så varmt at det ble tatt varmerekord for oktober.

Oktober 2017 ble innviet med hele 21,5 grader i Nuvsvåg i Loppa kommune, melder Meteorologene på Twitter. Det er nesten fire grader varmere enn forrige oktoberrekord som ble tatt for 12 år siden. 8. oktober 2005 ble det målt 17,6 grader i Mehamn i Gamvik kommune.

LES OGSÅ: Gladmelding fra meteorologen: Varmen fortsetter i hele Finnmark

Kulingvarsel

Mandag er ikke like varm i Finnmark, og fra Torsvåg til Vardø er det kulingvarsel med vindstyrke opp til 15 meter i sekundet utsatte steder.

«Sjøen hoper seg opp og hvitt skum fra bølgetopper som brekker, begynner å blåse i strimer i vindretningen.Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal vurdere fortløpende behov for beredskap» heter det på yr.no.

Meteorologens tekstvarsel

Mandag: Søraust liten kuling utsatte steder, til dels stiv kuling i utsatte fjordstrøk. Skyet på Vidda og i Øst-Finnmark, ellers for det meste pent vær.

Tirsdag: Sørlig bris, liten kuling utsatte steder. Kan hende litt regn på Finnmarksvidda, ellers opphold og til dels pent vær.

Artikkeltags