Jimmy skal løpe 20 maraton i løpet av 20 dager

LØPER FOR EN GOD SAK: Jimmy Vika, daglig leder i Right To Play, løpe 20 maraton over hele Norge for å samle inn penger til jenter i Midtøsten sin skolegang. Tirsdag 29. august kommer Jimmy til Alta, og klokken 10.00 løper han maraton med start og mål ved Harila bruktbilbutikk i Alta.

LØPER FOR EN GOD SAK: Jimmy Vika, daglig leder i Right To Play, løpe 20 maraton over hele Norge for å samle inn penger til jenter i Midtøsten sin skolegang. Tirsdag 29. august kommer Jimmy til Alta, og klokken 10.00 løper han maraton med start og mål ved Harila bruktbilbutikk i Alta. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Jimmy Vika, daglig leder i Right To Play, løper for en god sak i Alta.

DEL

Vika og organisasjon han leder Right legger ut på sin tøffeste og viktigste løpetur noensinne. Fra 28. august skal Jimmy Vika løpe et maraton i hvert av Norges fylker, samt på Svalbard. Det hele skal gjøres over 20 dager. Målet er å samle inn minst én million kroner til Right To Play sitt arbeid med jenter i Midtøsten sine muligheter for utdanning.

– Gjennom jobben min i Right To Play har jeg sett hvor mange barn som har behov for tilgang til kvalitetsutdanning, lek og idrett i de mest vanskeligstilte områdene i verden. Det var derfor helt naturlig for meg å bruke meg selv som et virkemiddel for å samle inn penger og skape oppmerksomhet rundt Right To Play sitt arbeid, og da spesielt arbeidet med å gi jenter i Midtøsten en bedre skolegang, forklarer Jimmy Vika i en pressemelding.

Maraton er et løp som er på 42,195 km.

Mandag løp han det første maratonen. Det ble gjennomført på Svalbard, og på tirsdag starter han ut fra Harila i Alta klokken 10.00. Start og mål vil være ved Harilas i Bukta i Alta.

Right To Play ønsker at så mange som mulig vil være med å løpe sammen med Jimmy, og det er mulig å løpe korte eller lange distanser, eller hele løpet om det er ønskelig. Det eneste som må betales er en deltakeravgift på 50 kr, skriver Right To Play i pressemeldingen.

Dette er etappene:

Etappe 1: Svalbard 28.august

Etappe 2: Alta 29.august

Etappe 3: Tromsø 30.august

Etappe 4: Bodø 31.august

Etappe 5: Stjørdal 1.september

Etappe 6: Trondheim Maraton 2. september

Etappe 7: Ålesund 3.september

Etappe 8: Sogndal 4.september

Etappe 9: Bergen 5.september

Etappe 10: Stavanger 6.september

Etappe 11: Kristiansand 7.september

Etappe 12: Arendal 8.september

Etappe 13: Langesund 9.september

Etappe 14: Fredrikstad 10.september

Etappe 15: Drammen 11.september

Etappe 16: Holmestrand 12.september

Etappe 17: Gjøvik 13.september

Etappe 18: Hamar 14.september

Etappe 19: Kolbotn 15.september

Etappe 20: Oslo Maraton 16.september

Om Right To Play

Right To Play er en internasjonal organisasjon som jobber for å bedre barns skolehverdag i utviklingsland.

Right To Play fokuserer på to ting: Lærerne og skolemiljøet.

1. Ved å fokusere på lærerne, sørger Right To Play for en variert og god undervisning som gjør at barna lærer mer.

2. Ved å fokusere på skolemiljøet, både det fysiske og sosiale, sørger Right To Play for at barna trives og har det bedre på skolen.

Resultater av den jobben Right To Play gjør viser en betydelig forbedring i barns skolehverdag. Når lærerne tar i bruk mer inkluderende metoder i undervisningen, blir barna aktive og lærer mer. Forbedrede fasiliteter gjør at barn får et mer positivt inntrykk av skolemiljøet, trives bedre på skolen og blir mer motivert for læring. Barn elsker å leke og Right To Play er bevisste på det, lek og aktivitet gjør at barna bygger relasjoner og utvikler sosiale ferdigheter.

Right To Play jobber i dag i 19 land fordelt på Afrika og Midtøsten, og når totalt over én million barn ukentlig med sine aktiviteter.

Organisasjonen støttes av over 20 norske toppidrettsutøvere som Aksel Lund Svindal, Mats Zuccarello, Ingvild Flugstad Østberg, Kjetil Jansrud og Suzann Pettersen.

(Kilde: Right To Play)

Artikkeltags