(SIDE2): De fleste som har opplevd et brudd skjønner hvorfor man føler seg miserabel.

Uansett om du var den som gjorde det slutt eller ikke, så blir livet brått snudd på hodet, sårede følelser kommer til overflaten og man trenger tid på å bearbeide de vonde følelsene, skriver Side2.no.

Hjernen vil holde liv i kjærligheten

Forskerne har sin forklaring på hvorfor det føles så vondt å gå gjennom et brudd.

Når et kjærlighetsforhold er over, vil nemlig en del av hjernen din fortsatt holde liv i kjærligheten.

Og det gjelder uansett om du er den som gjør det slutt eller ikke, skriver Huffington Post.

«Kjærlighet er som dop»

Det fins en vitenskapelig forklaring på hjertesorgen og hjerneforsker Dr.Lucy Brown gjorde et eksperiment i 2010 der hennes forskerteam analyserte hjernene til mennesker som nylig hadde opplevd et brudd.

Det gjorde de ved hjelp av en MRI-maskin og deltakerne ble vist et bilde av av både en platonisk venn og sin ekskjæreste. De analyserte deretter hvert bilde og sammenlignet reaksjonene i hjernen.

Brown fant ut bilde av en eks aktiverte de samme regionene i hjernen som også blir stimulert når man slutter med kokain.

Med andre ord konkluderte hun med at kjærlighet er som dop, det er vanskelig å gi slipp. Når kjærligheten er over er det fortsatt en del av hjernen som vil holde kjærligheten i live.

«Når vi ser på bildet av personen vi har gjort det slutt med, er det smerte, men hovedgrunnen til reaksjonen er at vi fortsatt elsker personen. På et non-verbalt nivå av hjernen», sa Brown om studien.

Så når du føler deg helt på randen, selv om du vet at det er for det beste, så er du ikke gal. Du er bare menneske, og det å vite hvorfor du føler deg slik kan hjelpe på noe av smerten, skriver avisen.