– Det er en linjefestival som vi gjør hvert år, sier Ingrid Aslaksen. Hun går selv tredje året på musikklinja, med sang som hovedinstrument.

– Det er noe vi liker å vise fram, slik at folk kan se hvem vi er og hva vi driver med.

Digitale konserter

Aslaksen forteller om tre dager som vil være fylt med spennende drama, musikk og dans laget av elevene selv. Det er henholdsvis linjene musikk og drama som vil opptre.

Festivalen vil foregå over tre dager, fra 22. til 24. mars. Det er elevene på musikklinja som har produksjonsansvar, og Aslaksen sier de har vært travelt opptatt med planleggingen i flere måneder.

For å kunne gjennomføre programmet med tanke på smittevern, har de også besluttet å livestreame festivalen, og samarbeider derfor med elevene på medier- og kommunikasjon.

Veldig stas

Aslaksen sier videre at det betyr mye å kunne få til årets festival, spesielt fordi fjorårets arrangement ble avlyst på grunn av pandemien.

– Det ble avlyst i fjor på grunn av korona, så det blir veldig stas for oss i tredje som ikke fikk deltatt i fjor, forteller hun.

– Som musikkelev er det veldig kjekt å få gjennomført noe slikt. Vi har flere praktiske fag, og hjemmeskole har gjort det litt utfordrende. Det betyr veldig mye for oss, dette er noe vi bruker mye tid på.

Hun håper også at festivalen vil hjelpe med rekruttering til MDD-linja blant ungdomsskoleelever.

– Vi håper det blir bra. Vi får hjelp fra medier- og kommunikasjon til å kjøre en stream som skal gå til flere ungdomsskoler i Finnmark. Vi ser jo at elever søker seg inn, men vi har fortsatt en del plasser som skal fylles opp.

– Hva kan publikum se frem til?

– Jeg håper folk kan se frem til engasjerte elever som gjør det de liker best.