Gå til sidens hovedinnhold

Leter etter antatt omkommet dykker: – Nå er det ikke lenger en redningsaksjon

Store letemannskaper har lørdag søkt etter en person etter en dykkeulykke i Vadsø. Lørdag kveld åpner Vadsø kommune opp frivilligsentralen for dem som ønsker et sted å møtes.

iFinnmark oppdaterer saken.

Politiet i Finnmark har rykket ut til en dykkerulykke i Vadsø lørdag.

En person er meldt savnet og det letes etter vedkommende. Det er HRS som leder redningsoperasjonen, som nå har gått inn i en ny fase.

– Vi leter ikke lenger etter overlevende, sier Alf Hågensen ved Hovedredningssentralen klokken 17.44 til iFinnmark.no.

Overflatesøk uten hell

Det var en annen dykker som var på dykkertur med savnede som meldte fra om ulykken. Alf Hågensen forteller at sist gang kameraten til dykkeren så ham, var han nede på bunnen.

Les også

Vanskelig jobb for letemannskapet: – Krevende å lete, man har begrenset med sikt

– Nå har vi gjort overflatesøk med to helikopter og bistand fra Hurtigruta uten hell, sier han.

Den andre dykkeren er sendt til UNN.

Redningsleder Tommy Edvardsen ved Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge opplyste tidligere lørdag at det var to personer som var og dykket utenfor Krampenes.

De fikk meldingen om at en var savnet klokken 13.17 på lørdag, og de har kalt ut alt av tilgjengelig mannskap.

Les også

Fem redningsdykkere sto klare i Alta: – Tiden er alfa og omega

Store mannskap bidro

I tillegg til redningshelikopteret fra Banak, så ble luftambulansen fra Kirkenes også sendt til stedet. I tillegg bisto hurtigruteskipet MS «Nordkapp» i søket.

– De har sendt ut en lettbåt til området, sa redningslederen lørdag ettermiddag.

Han opplyste også at redningsdykkere fra Vardø og Kirkenes bistår i søket etter den savnede.

Avslutter for kvelden

I 16:30 tok politiet over ansvaret for leteaksjonen etter at de gikk over til å lete etter en antatt omkommet person. Klokke 20:18 meldte de på Twitter at de avsluttet søket for kvelden grunnet mørkets frembrudd.

"I løpet av kvelden vil det bli planlagt søk fra i morgen tidlig. I tillegg skal det drives etterretning og avhør av vitner slik at politiet får mest mulig informasjon før søket igangsettes," skriver de.

Åpner frivilligsentralen

Rådmann Jens Betsi opplyser at frivilligsentralen i Vadsø er åpen så lenge det er behov for det til de som ønsker å samles etter dykkerulykken lørdag kveld.

– I disse tider med mange restriksjoner og bestemmelser er det gjerne vanskelig å vite hvor man kan samle seg etter det som har skjedd, og derfor velger vi å gå ut med dette tilbudet. Her skal det være en del voksne personer og ressurser som kan hjelpe de som trenger det, sier rådmann Jens Betsi.

Kommentarer til denne saken