Lei av å måke snø? Da har meteorologen gode nyheter

Lei av snømåking? Til helga stiger temperaturene i flere deler av Finnmark.

Lei av snømåking? Til helga stiger temperaturene i flere deler av Finnmark. Foto:

Til helgen er det regnvær i vente for kyststrøkene i Finnmark.

DEL

– Man må nok måke snø noen dager til, men til helgen ser det ut som man slipper, sier meteorolog Håvard Thorset ved Værvarslinga i Nord-Norge.

Torsdag og fredag er det ventet kalde temperaturer, men til helga vil de fleste steder i Finnmark få plussgrader, regn og sludd.

Hovedsakelig langs kysten

– Onsdag og torsdag er det vil man få perioder med snø og snøbyger, som fortsetter utover fredagen. Finnmarksvidda får nok lite snø.

Det er i hovedsak kyststrøkene i Finnmark som kan vente seg varmere vær og mindre snø. Mens temperaturene vil ligge rundt 5 til 10 minus de neste dagene, vil de øke mot helgen.

– Lørdagen vil nok også starte med snø første delen av dagen, men det går over til sludd og regn på kysten. Først i Vest-Finnmark før det trekker mot øst, sier Thorset.

Nordlig vind

Ifølge meteorologen vil det komme forholdsvis kald luft med nordavinden. Både torsdag og fredag kan det bli ned til 20 minus i indre strøk.

Fredag er det ventet periodevis liten kuling langs kysten, mens det i Øst-Finnmark er ventet opp til stiv kuling.

– Når det gjelder neste uke er det ennå usikkert, men det ser ut som man kan vente seg en mild start på uka, sier meteorologen.

Artikkeltags