«Legg om reindrifta før det er for sent»

BREV: Eiolf Paulsen har skrevet åpent brev til landbruksminister Bollestad om situasjonen i reindrifta.

BREV: Eiolf Paulsen har skrevet åpent brev til landbruksminister Bollestad om situasjonen i reindrifta. Foto:

Av

Åpent brev til landbruksminister Olaug Bollestad.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Registrerer at du har brukt nærmere 50 millioner som ekstra mat til rein denne våren. Ja, du gjorde rett, dyr skal ikke sulte. Men du bruker skattebetalerens penger på en næring som ikke er bærekraftig. Du må mest sannsynlig gjøre det samme neste vår.

Reindrifta som den er i dag er ikke bærekraftig, det er ikke for mange rein, men for mange reineiere. Legg om reindrifta før det er for sent.

Forslag: La kun dem som har de siste 3 år har hatt reindrift som hovednæring få fortsette. Antall dyr (fastsatt reintall) fordeles på dem som har reindrift som hovednæring. På denne måten kan en skape en bærekraftig næring. Reineier få en økonomi til å stå imot dårlig beitesituasjon, da får dem økonomi til å kjøpe tilleggsfôr.

I dag er det som du vet, mange som har rein i tillegg til jobb i eks. fylkeskommune, kommune, FeFo, reindriftsforvaltninga og andre offentlige og private regi. Det er helt uakseptabelt at skattebetaler skal betale tilleggsfôr til disse grupper, som har lønn fra det offentlige allerede.

Dersom du spør reindriftsforvaltninga, vil dem være negativ til dette forslag, det vil ramme dem selv. Spør reineiere som henter sin hovedinntekt fra reindrift, da vil hun/han være enig, dersom dem ikke trenger å si dette i det offentlig rom, dette vil kanskje berøre en slektning.

Gjør noe før det er for sent!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken