– Man må være hardhudet for å være politiker, men det må også være grenser for hva man skal måtte tåle i det offentlige rom

Hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken.

Hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Det går fra å være en saklig meningsutveksling, til en arena hvor eder, galle og frustrasjon ropes ut med store bokstaver.

DEL

LederDet har den siste tiden vært et meget tøft debattklima, særlig når det kommer til samferdsel, flyplasser og båtruter. Den som har måttet ta den verste støyten, er hovedutvalgslederen for samferdsel i Finnmark fylkeskommune, Geir Ove Bakken. Det er i den sammenheng verdt å minne om at Bakken gjør det han er satt til å gjøre, å lede hovedutvalget som har ansvaret for samferdselssaker.

Det er ikke slik at Bakken på egenhånd kan beslutte å øke produksjon, legge ned eller opprette båtruter. Vi har ikke opplevd at Bakken har gått utenfor sitt mandat. Hadde han gjort det, skulle man virkelig sett ramaskrik. At han da skal angripes med til dels usaklige argumenter og utsettes for mistenkeliggjøring og personangrep, blir både useriøst og ufint.

Geir Ove Bakken har arvet et samferdselsopplegg som er vedtatt av fylkestinget. Han skal håndheve det innenfor de rammene fylkestinget har satt. Samtidig har han en administrasjon som åpenbart har tatt lett på innføringen av nye ruter og undervurdert kaoset som ville oppstå med endringene. Bakken har forsøkt å ta dette på alvor, og har blant annet reist rundt i fylket. Samtidig er det slik at han ikke kan bestille flere båter eller busser over natta. At Bakken som følge av folks frustrasjon for båtrutene skal angripes og mistenkeliggjøres både for å være positiv til å overta flyruter og å glede seg over mange reisende med hurtigbåtene, blir veldig feil.

Man må være hardhudet for å være politiker, men det må også være grenser for hva man skal måtte tåle i det offentlige rom. Vi kjenner Geir Ove Bakken som en rutinert og rettferdig politiker. Dermed blir kritikken mot han veldig feil. Bakken har verken forsøkt å lure noen eller gjort noe uredelig, men forsøker å følge opp de vedtakene som fylkestinget har gjort. Nå før jul, skal fylkestinget behandle flere samferdselssaker på nytt, og uansett hva utfallet blir der, er vi sikker på at Bakken vil følge opp det som blir bestemt. Det er faktisk jobben hans.

Alle som har vært rammet av urettmessig og urettferdig kritikk, kjenner sikkert til at det ikke er noen god følelse. Det er ikke noe hyggelig å bli idiotforklart og bedt om å gå av daglig. Det kan derfor være greit å tenke seg om et par ganger før man trykker på «enter»-knappen. Ville jeg ropt dette ut på butikken? Ikke? Nei, kanskje man da skal la være.

Sosiale medier gir omfattende debatter, og mange stemmer kommer til orde. Det er positivt. Det som ikke er positivt, er at en del av debattene holder så lavt nivå at folk som har noe å komme med skygger unna. Det går fra å være en saklig meningsutveksling, til en arena hvor eder, galle og frustrasjon ropes ut med store bokstaver.

Dersom det er slik at det blir en akilleshæl for Bakken at hans bostedsadresse er i Alta, som det kan se ut som i enkelte debatter, så er vi på ville veier her i fylket.

Artikkeltags