Hvil under stjerna

SPREDTE GLEDE: Kjell Arnesen holdt utallige gratiskonserter for eldre og funksjonshemmede.

SPREDTE GLEDE: Kjell Arnesen holdt utallige gratiskonserter for eldre og funksjonshemmede.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Kjell Arnesen brukte mye av sin tid på å stille opp for de eldre og vanskeligstilte.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.1. juledag kom meldingen om at Kjell Arnesen var funnet død på ferie i Syden. Kjell ble bare 61 år gammel.

I 2013 sovnet frontfigur Tore Hansen inn på Diakonhjemmet i Oslo etter lengre tids kreftsykdom, 63 år gammel. I 2003 døde gitarist Tore «Totto» Knudsen, mens trommeslager Rune Akselsen gikk bort i 2007.

Med det er fire av fem medlemmer fra suksessgruppen Unit Five borte. Gruppen som solgte 250.000 plater i sin lange karriere, har virkelig satt Hammerfest og Finnmark på kartet. De har spilt seg inn blant de aller største artistene i Norge, og har vært en stolthet både for Hammerfest, Finnmark og Nord-Norge.

Kanskje er det mye deres fortjeneste at vi i dag kan gå rundt og si «Æ e nordlending, æ» med den største stolthet?

Kjell Arnesen var også mer enn Unit Five. Han var brennende opptatt av byen og historien, og på sitt vis samlet han Hammerfest. Sammen med sin mangeårige samboer Tove gjorde han «Kjell og Tove» til et begrep langt utover Hammerfest by. De reiste rundt og turnerte, om det var i Smørfjord, Karasjok eller Kvalsund spilte ingen rolle - de spredte glede på sin vei.

Arnesen brukte også mye av sin tid på å stille opp for de eldre, funksjonshemmede og de vanskeligstilte. Han stilte opp i alle sammenhenger og spilte på sykehjemmene og frivillighetssentralen, gjerne i førjulstiden. Det gjorde han også gratis. Dette fikk han Hammerfests kulturpris for i 2013.

Han reiste til og med ut i distriktene for å spille på sykehjem i mer grisgrendte strøk, men uansett hvor han dro, ble det alltid god stemning når Kjell satte i gang.

Han var en kjent og kjær skikkelse i bybildet i Hammerfest. Ordfører Alf E. Jakobsen uttalte kort tid etter dødsfallet at Kjell er en kar som Hammerfest er veldig stolt av. Og det er ikke så rart. De som kjenner Kjell godt, forteller at han aldri gjorde forskjell på folk. Han behandlet alle likt, og hadde et stort hjerte for alle. Han var rett og slett en gledesspreder for alle han møtte på sin vei. Kjells dødsfall er et stort tap for Hammerfest som by.

I sosiale medier har kondolansene vært mange etter meldingen om det tragiske dødsbuskapet. Og tittelen til låten som Tore Hansen skrev til sin døde bestemor i 1981, «Hvil under stjerna», er et budskap som har gått igjen.

Takk for alt du har gjort for Hammerfest, Finnmark og Nord-Norge, Kjell. Hvil under stjerna. Hammerfest blir en fattigere by uten deg og ditt engasjement for de som trenger det aller mest.

Takk for alt du har gjort for Hammerfest, Finnmark og Nord-Norge, Kjell. Hvil under stjerna. Hammerfest blir en fattigere by uten deg og ditt engasjement for de som trenger det aller mest.

Artikkeltags