«Beklager. Dette er en skandale»

Ansvarlig redaktør Eilif Aslaksen i Finnmarken.

Ansvarlig redaktør Eilif Aslaksen i Finnmarken. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi kan ikke gjøre annet enn å beklage overfor våre abonnenter. John Andreas Johnsen i Vestertana lovte at han fortsatt ville være tålmodig, og vi ber om at flere er det samme. Beklagelsen burde imidlertid ha kommet fra samferdselsministeren som må bære hovedansvaret for leveringsskandalen, skriver Finnmarken-redaktør Eilif Aslaksen.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fredag laget vi en innholdsrik lørdagsavis med nyheter og reportasjer. 36 sider er mye for en liten redaksjon som vår, men alle står på for å gi leserne våre mest mulig interessant og relevant innhold.

De første meldingene om at en hel del av våre abonnenter ikke hadde fått lørdagsavisa kom i løpet av formiddagen. Lørdag kveld og utover søndagen ga mange av disse uttrykk for irritasjon og sinne blant annet på Facebook. Den tredje lørdagen uten Finnmarken var et faktum. Gleden over å ha laget en fyldig avis forsvant og ble erstattet av frustrasjon og oppgitthet.

Mandag morgen ringte 83 år gamle John Andreas Johnsen fra Vestertana.

– Nei, her har ingen vært med avisa. Dette er ille. Abonnerer jeg på avisa, så vil jeg jo ha alle numrene. Nå vurderer jeg virkelig å slutte, sa John som har abonnert på Finnmarken så lenge han kan huske.

Før helga hadde vi snakket med John og flere andre oppgitte lesere i distriktene. Vi kunne ikke gjøre annet enn å beklage at lørdagsavisa ikke kom frem. Likevel var vi mer optimistiske foran denne helga fordi samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i et intervju med nettstedet medier24.com blant annet sa dette om sine forventninger til Kvikkas - selskapet som fikk anbudet med å levere avisene på lørdager:

«De skal jo levere aviser etter hva som er avtalt og forventet. Og vi må forvente at de viser en markert forbedring nå på lørdag, at de viser evne til endringer. Det var «oppgang» fra første lørdag til forrige helg. Men hvis denne ikke fortsetter, vil selvsagt min tålmodighet være langt mer tynnslitt.»

Både vår og våre abonnenters tålmodighet er dessverre overskredet. Staten og avisene betaler store summer på at et selskap som overtok leveringen av lørdagsavisene fra Posten, skal gjøre jobben sin. Kvikkas leverte et anbud som var 100 millioner kroner lavere over to år enn Postens, og fikk dermed oppdraget med å levere avisene ute i distriktene. Dessverre er de ikke i stand til å gjøre jobben, og det er ikke samferdselsministeren som lider. Først og fremst er det abonnentene våre som ikke får det de betaler for, og som nå vurderer om de skal si opp abonnementet. Dette gjør i neste omgang våre muligheter til å lage en fyldig, innholdsrik og god avis dårligere fordi vi mister inntekter.

Vi kan ikke gjøre annet enn å beklage overfor våre abonnenter. John Andreas Johnsen i Vestertana lovte at han fortsatt ville være tålmodig, og vi ber om at flere er det samme. Beklagelsen burde imidlertid ha kommet fra samferdselsministeren som må bære hovedansvaret for leveringsskandalen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken