En kveld foran tv-en, kan fort utvikle seg til en sitte-konkurranse: Hvem knekker først?

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LederVi springer halvmaraton, går glatt en mil på ski og deltar i Birken og Offroad Finnmark. En 12-timers dag på jobb går utmerket, og vi er tilgjengelig på mail døgnet rundt.

Men så er det andre oppgaver som føles som Mount Everest. Når ble vi så late?

Du kan sitte ganske lenge og myse på en meget lite mobiltilpasset nettside, før du gidder å reise deg og skru på den bærbare pc-en din. Så har pc-en, som alltid, 5 prosent batterikapasitet igjen. Skrittene for å finne frem laderen virker uendelige.

Og så når du skal betale for flybillettene, må du bruke bankbrikken. Det var da som f ...!

Når du endelig får karret deg til skapet og plukket opp brikken, ligger lommeboka i bilen. Der og da blir det klart at både flybilletter og regninger får vente.

Den enslige sokken som ligger sånn halvveis under senga, papirsøpla som renner over hver gang du legger en ny tilbudsavis i den eller den tomme skittetøyskurven som skulle vært satt tilbake på badet for en uke siden. Og den fulle kurven med rene, ferdigbretta klær, har du tråkka over i fire dager uten å legge klærne inn i skapet. For å ikke glemme lasagneforma som bare skulle stå i bløtt noen timer tirsdag kveld, men ennå står der onsdag ettermiddag. Og selv om den todagers jobbturen ble avsluttet før helga, står kofferten fortsatt åpen og ikke er fullstendig tømt.

Du vet hva jeg prater om? Jeg håper det.

Lykken er stor når du har lagt hamburgerne i fryseskapet på kjøkkenet og slipper å gå ned til fryseboksen i kjelleren. Du kan ha vasket hele huset, men så snuble over støvsugerslangen i flere dager, før den omsider settes tilbake på plass.
Du velger glatt å overse brødskorpa som ikke klarte å treffe søppeldunken og så var det den julenissen som ble glemt under nedpakkingen av julepynt i januar og kakeboksen som fremdeles inneholder pepperkakemenn. Ja, jula kan virkelig vare til påske.

Så går telefonen fri for strøm, men de 44 skrittene (hvor av 14 foregår i trapp) for å hente laderen på soverommet virker uendelige og uoverkommelige, og det å reise seg opp virker som en styrkeprøve på linje med selv det tøffeste langløp.
Du tørster heller i hjel enn å reise deg fra sofaen. En kveld foran tv-en, kan utvikle seg til en sitte-konkurranse: Hvem knekker først? «Åååå, kan du ikke ta med vann til meg når du kommer fra badet?» Score!!

Og når du skal legge deg fire timer senere, ja, da har du selvsagt glemt laderen nede og må da ta unna 88 skritt med nattetrim før du kan lukke øynene etter en særs slitsom dag.

– Tok du med babycallen?
– Den glemte jeg!

Artikkeltags