Helikopter har havarert - fire personer om bord

HAVARERTE: Ingen skal ha blitt skadet da ulykken skjedde.

HAVARERTE: Ingen skal ha blitt skadet da ulykken skjedde. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Reinpolitiet, SNO og FeFo om bord da helikopteret veltet på Laksefjordvidda.

DEL

Hovedredningssentralen Nord-Norge melder at et helikopter med fire personer om bord har havarert i området Ilisráhppát/Gurteskáidi på Laksefjordvidda.

– Ingen personskader, tvitrer HRS.

– Veltet

I en pressemelding skriver HRS at de fikk inn meldingen om havariet klokken 12.10.

– Helikopteret, som tilhører firmaet Helitrans, skal ha veltet over på siden. Ytterligere informasjon om hendelsesforløpet er ikke kjent, heter det videre i meldingen.

iFinnmark har vært i kontakt med operasjonssentralen i Finnmark politidistrikt, de sier at de vil komme med en pressemelding om saken og vil foreløpig ikke kommentere noe.

Reinpolitiet, SNO og FeFo om bord

Klokken 1410 kommer pressemeldingen fra politiets operasjonsleder Thomas Pettersen.

«Reinpolitiet, Statens naturoppsyn (SNO) og Finnmarkseiendommen (FEFO) var tirsdag formiddag på jakttilsyn med helikopter på Laksefjordvidda i Finnmark. I forbindelse med landing oppsto en hendelse der helikopteret skal ha veltet over på siden.» heter det i meldinga.

I meldingen fra politiet heter det at de fire personene om bord, skal ha kommet seg ut «uten alvorlige skader». De involverte arbeidsplassene er varslet, ifølge politiet, og personellet følges opp og ivaretas etter hendelsen.

– Det er som er opplyst er at ingen er kommet fysisk til skade, og det er vi veldig glade for, sier direktør i FeFo, Jan Olli til iFinnmark.

Fefo var sammen med SNO og Reinpolitiet ute på et ordinært oppsyn på jakt i området. Fefo har nå kansellert et oppsyn de skulle ha i dag, for å vurdere hva de skal gjøre videre.

– Det jeg er veldig opptatt av er å ivareta de ansatte og pårørende, og følge de opp på en ordentlig møte. Vi må vurdere nøye hva vi gjør videre for å sikre de ansatte. Dette er ulykker som ikke skal skje, men dessverre så skjer det av og til, men det er likevel en alvorlig hendelse som vi ser alvorlig på, sier Olli.

Har varslet luftfartskommisjonen

Bård Kjesbu i Helitrans sier til iFinnmark at det er daglig leder som skal uttale seg til media, men vedkommende er på et fly akkurat nå.

– Vi har ikke mer informasjon enn det som står i pressemeldingen per nå. Det skal ikke være noen personskader, sier Kjesbu.

«Luftfartskommisjonen er varslet, og politiet har iverksatt undersøkelser for å avklare omstendighetene rundt hendelsen» skriver operasjonsleder Pettersen i politiet.

Forlot Alta i morges

Klokken 14.30 har daglig leder i Helitrans, Geir-Vidar Sørheim, landet på Gardermoen etter å ha flydd fra Alta. Til iFinnmark sier han at han ikke har rukket å få særlig mye mer informasjon enn det som allerede har kommet ut.

– Vi må snakke med piloten og høre hva som egentlig har skjedd slik at vi får et bilde av hendelsesforløpet.

Helitrans sitt helikopter, en AS 350, forlot Alta tidlig tirsdag morgen, og har i løpet av dagen vært innom Øst-Finnmark før det havarerte på Laksefjordvidda, opplyser Sørheim.

– Vi tar vare på vår ansatte og de som var om bord, og vil ha en debrifing med piloten nå snart, sier Sørheim før han setter seg på neste fly.

AS 350

Helitrans sin hjemmeside på internett beskrives AS 350 som det mest brukte helikopteret til innlandsvirksomhet. Helikopteret har en motor, og «god løftekapasitet».

Sitteplasser: 5 personer

Marsjfart: 110 knop

Maksimal løftekapasitet: 1.350 kilo

saken oppdateres

Tips Oss
Telefon: 78 42 86 01, SMS/MMS: IFI til 2005, E-post: tips@ifinnmark.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken