De ti fotografene fra Norge, Sverige, Island og Storbritannia hadde base i Kjøllefjord. De kom for å fylle en utgave av den fotobaserte kunstavisa Uncertain States Scandinavia. Prosjektet ble gjennomført av Arctic Culture Lab i Kjøllefjord i samarbeid med Lebesby kommune. Avisa fikk navn «Uncertain States Kjøllefjord» og viser hvordan fotografene opplevde Nordkyn i mørketida.

Nå får altså folk se bildene som ble tatt. Og alle som tar turen innom utstillingen på biblioteket i Kjøllefjord, får ett eksemplar av avisa. Utstillingen blir stående til 15. september.

Kultursjef Andreas Hoffmann i Lebesby kommune mener at prosjektet er god Nordkyn-PR.

– Resultatet av besøket viser tydelig at Kjøllefjord og området rundt har et stor potensiale for kunstfotografi. Mørketida er en spesiell og spennende utfordring for fotografer. Ikke bare den storslagne naturen inklusive storm og stengte veier, men også hvordan samfunnet fungerer i et stort område med få folk, inspirerte fotografene, sier Hoffmann.

Fotografene fra Uncertain States Scandinavias var Trude Bekk (Storbritannia), Will Vikers (Storbritannia), Joi Kjartans (Island), Charlie Fjätström (Sverige), Bård Ek, Tor Simen Ulstein, Astrid Gjersøe Skåtterød, Erik Knoop, Christina Leithe Hansen og Terje Abusdal (alle Norge).

Arctic Culture Lab i Kjøllefjord er en tverrfaglig plattform for kunstnerisk og kulturell forskning og produksjon. De har det nordligste residensprogrammet på det europeiske fastlandet og arrangerer hvert år flere utstillinger og kunstnerpresentasjoner.