Langfjordnes bygdelag er aktivt og har mange medlemmer. De fleste utflyttere med fortsatt stort hjerte for hjembygda. Nå skal bygdelaget for 10. gang arrangere Langfjordnes-Dagan. Det hele starter onsdag.

TV-programmet «Der ingen kunne tru at nokon kunne bu..» med Bente Aust i hovedrollen, gjorde bygda landskjent. Den samme Bente Aust er ansvarlig for arrangementet.

Første programpost er «evakueringstur» på seks kilometer tur-retur til Loisu-hulen. Folk på Langfjordnes rømte alle til fjells da tyskerne kom for å brenne. I ukevis bodde de på fire forskjellige steder. Langfjordnes-Dagan har så langt hatt turer til to av disse.

Nå følger altså Loisu-hulen der Grip-familien holdt til i over én måned. Det var svært dramatisk da de kom seg unna i siste liten. De ble beskutt under flukten, men ingen ble heldigvis truffet.

Også torsdag er det tur. Deltakerne fraktes over fjorden og går opp på Digermulen 450 meter over havet. Der venter en fantastisk utsikt.

Fredag er barnas dag med ulike konkurranser og ikke minst vannski og tube. Iført våtdrakt og redningsvest får de unge en tur på fjorden i full fart.

Lørdag kveld er det revy og dans i festivalteltet på kaia. Revyen er ved velkjente Stein-Arild Olaussen. Deler av programmet får han hjelp av sin tidligere revypartner, NRK-journalisten Martin Mortensen. De to utgjorde revyduoen «Guttan fra havet.»

Dansemusikken besørges av «Han Thomas & dem.» Der er de samme to karene pluss Thomas Blickfeldt som frontfigur.