Gå til sidens hovedinnhold

«Landet, befolkningen og nettet koker over av frustrasjon, sinne, forbannelse, håpløshet og resignasjon over den voldtekt som i dag bedrives mot vår storslåtte natur»

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Landet, befolkningen og nettet koker over av frustrasjon, sinne, forbannelse, håpløshet og resignasjon over den voldtekt som i dag bedrives mot vår storslåtte natur. Regjeringen har godkjent raseringen at vår verneverdige, unike, uerstattelige natur over hele landet.

Vill natur som snart er mangelvare i verden, og som egentlig er fremtidens aktiva når oljen og fiskeriindustrien er på vikende front. Hvordan kan Tyskland få eierskap til alt dette, produsere gigantturbinene som de selger og monterer i Norge med subsidier finansiert med våre skattepenger?

Det dannes stadig nye motstandsgrupper som florerer på Facebook, og samtlige frustreres over at «dette er en IKKE-sak», som skal holdes unna riksmedia. Riktignok har Dagsnytt 18 hatt saken oppe for noen år tilbake, og nylig hadde Kveldsnytt en kort reportasje om emnet vannkraft vis-à-vis vindkraft. Er regjeringen egentlig dørstopperen for at våre vannkraftverk ikke utvikles og oppgraderes i form av skattepolitikken? Om det er slik at vannkraften skattes med 59 % sammenlignet med vindkraftens 22 %, da er dette ikke annet enn en styrt utvikling FOR vindkraftindustrien, eller?

Mens jeg skriver sprenges og raseres ytterlige nye områder, der milevis av anleggsveier snor seg rundt i Norges villmark, og etterlater seg IKKE reversible naturinngrep. Turbinene er etter om lag 20 år heller ikke reproduserbar. Her tvinges altså vindkraften på befolkningen, som med tiden sannsynligvis også må koste demonteringen av elendigheten? Hvordan kan slikt skje i et demokrati?

Hvorfor blir det ikke avholdt folkeavstemninger om slike uhorvelige inngrep? Er ikke dette et brudd på Norges Grunnlov? Hvorfor er det absolutt stillhet om saken? Hvorfor debatteres den ikke på TV og radio, og hvorfor får den ikke spalteplass i riksavisene? Har statsstøtten så stor betydning at journalister og aviser ikke tar sjansen på å kritisere den sittende regjerings politikk? Hvorfor kommer ikke opposisjonen på banen? Hvordan kan Stortinget la seg kjøpe og målbinde av «DET GRØNNE SKIFTET» og det hellige mantraet «ØKONOMISK VEKST»? Det grønne skiftet etterlater store deler av Norge som grustak, noen få norske og utenlandske mangemilliardærer, og en befolkning som etter sigende sitter igjen med regningen når alle utenlands kablene som er under planlegging er lagt?

Lille Norge skal liksom redde klimaet i verden? Kan klimaet reddes ved stadig høyere mål om ØKONOMISK VEKST? DET er faktisk UMULIG! Nå er det på tide at denne saken blir skikkelig belyst, konsekvens analysert av uhildet fagpersonale, og der Norges befolkning blir hørt og respektert. Vi har et enormt ansvar og forpliktelse overfor våre etterkommere i å verne om naturen så langt det er mulig. Det som skjer i dag mangler sidestykke i norsk historie, og vil gi dagens politikere et skussmål som ikke egner seg på trykk!

Edith Flåten

Kommentarer til denne saken