Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hva som dukket opp da Geir og kollegene var ute på fisketur

Artikkelen er over 3 år gammel

Her er det mer enn bare sild rundt fiskebåtene.

[Nordlys]: Geir Lundli og kollegene på båten Nygård senior var på sildefiske utenfor Reisafjorden i Kvænangen i forrige uke.

Da de dro inn fangsten hadde de 50 tonn for mye sild i nota, og måtte kontakte en annen båt for å pumpe den overflødige fangsten over dit.

Dette er en nokså vanlig operasjon. Vanlig er det også å få besøk rundt båtene når det gjøres.

Og som man tydelig ser av filmen nærmest kokte det av spekkhogger og knølhval mellom båtene Nygård senior og Andopværingen, som alle vises i filmen hans.

– Fabelaktig univers

Geir Lundli, som har jobbet som kokk og fisker hos Olagutt i fem og et halvt år, fant fram kameraet for å fanget de spektakulære scenene på film, og han forteller at hvalene kommuniserer masse med hverandre:

– De kommuniserer veldig, og man kan tydelig høre skrik og skrål under vann. Det er et univers som er fabelaktig og spennende å oppleve, sier han til Nordlys.

Et GoPro-kamera montert på ei lang stang sørget også for at han fikk sikret seg gode bilder under vann.

– Når flere båter ligger nært blir det godt lys å filme i, forteller han om hvorfor han valgt å filme akkurat denne seansen.

For å ha hval nært båten er helt dagligdags.

– Ja, det har vært veldig mye hval i dette området.

Han forteller at man må være litt påpasselig med nota når det er så mye hval i nærheten, men stort sett passer hvalen godt på seg selv.

– Hvalene har en tendens til å selv ta hensyn, men man må være litt oppmerksom at man ikke får hval i nota. Da kan det fort bli ødelagt utstyr som må repareres.

Stortrives på havet

Lundli trives svært godt ombord og angrer ikke på at han for fem år siden solgte sitt eget cateringfirma på Sortland for å mønstre på.

– Det er en helt annen tilværelse. Når man er på jobb, så er det mye jobb. Men det er også mye fritid som jeg setter stor pris på, sier han til Nordlys.

 

Kommentarer til denne saken