Gå til sidens hovedinnhold

Slik hadde de «sikret» gravemaskinen. Nå er de politianmeldt

Artikkelen er over 4 år gammel

De manglet sikring, løyve og lys, ferdsskriveren var utgått og dekket var punktert.

(Nordlys): Onsdag, torsdag og fredag denne uka har Statens vegvesens kontrollører sjekket flere hundre små og store kjøretøy langs veiene i Nord-Troms. De har avdekket flere lovbrudd.

Det mest alvorlige påtraff kontrollerene på E6 i Nordreisa natt til torsdag. På vei tilbake til Storslett etter en kontroll i Kvænangen ble de liggende bak en lastebil som slepte en gravemaskin.

Det eneste som holdt gravemaskinen fast i lastebilen var at skuffa hadde et godt tak i grushaugen på lasteplanet. Det ene bakdekket på gravemaskinen var punktert, og den var ikke merket med lys.

– Ikke fornøyd

Fagkoordinator i utekontrollseksjonen i Statens vegvesen region nord, Roger Furumo, sier transporten var direkte farlig.

– Gravemaskinen gynget frem og tilbake på det punkterte hjulet, sier Furumo til Nordlys.

– Det der er noe vi ikke blir så veldig fornøyd med å se, forteller han.

Lastebilens ferdsskriver var ikke fremstilt for obligatorisk 24-månederskontroll. Foretaket som eier bilen manglet også løyve for å drive næringsmessig transport.

Sjåføren ble politianmeldt for dårlig sikring av last, og foretaket ble anmeldt for manglende løyve og ferdsskriverkontroll.

– De gjorde alt som har med trafikksikkerhet feil. Det gikk ikke spesielt fort, men det har ikke noe å si, sier Furumo.

Avskiltet lastebil

Onsdag kontrollerte de en annen lastebil i Badderen i Kvænangen. Også denne bilen manglet løyve for å drive næringsmessig transport.

– Samme firma har vært stoppet tidligere for noe lignende. Denne gangen ila vi bruksforbud og avskiltet kjøretøyet, sier Furumo.

Foretaket som eier kjøretøyet ble politianmeldt.

Manglet forsikring

I nabobygda Burfjord ble en personbil avskiltet fordi den manglet trafikksikkerhetsforsikring.

– Sjåføren fikk mulighet til å kjøpe forsikring på stedet, men fikk ikke ordnet det, sier Furumo.

Fredag stanset kontrollørene en varebil på fergeleiet i Rotsund i Nordreisa. Den hadde dårlig sikrede planker hengende ut av bakdøra. Det ga bruksforbud.

I løpet av de tre intensive dagene på Nord-Troms-veiene har kontrollørene også avdekket feil og mangler i lys- og dekkutrustningen på flere kjøretøy. I tillegg ble to privatbilister, én i Rotsund og én i Burfjord, ilagt 1000 kroner i gebyr for å kjøre med piggdekk.

Flere trafikkfarlige saker til tross, det var ikke bare elendighet å spore på veiene i nordfylket.

– Foruten den utgåtte ferdsskriveren, var det bra resultat på kontroll av kjøre- og hviletid, sier Furumo.

Kommentarer til denne saken