Nødetatene rykket ut til snøras over riksvei – bil delvis truffet av skredet

BREDT: Flere små ras skal ha blitt til omtrent et 300 meter bredt ras. Bildet er tatt omlag en time etter skredet og man ser tydelig bruddkanten i fjellsiden.

BREDT: Flere små ras skal ha blitt til omtrent et 300 meter bredt ras. Bildet er tatt omlag en time etter skredet og man ser tydelig bruddkanten i fjellsiden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– De har hatt englevakt

DEL

Nødetatene har rykket ut til Stallogargotunnelen på riksvei 94 etter melding om et snøras som har gått over veien. Veien er stengt på begge sider.

Klokken 11.34 melder Kvalsund brannvesen at de er på stedet.

– Det er et stort ras som har gått. 300 meter bredt. Vi fikk melding om dette fra 110-sentralen og de opplyste at en personbil ble truffet av skredet i baken, men det er ingen andre indikasjoner på at det er noen i raset nå, sier Synnøve Lukkassen i Veitrafikksentralen (VTS)

Stallogargotunnelen er nå stengt fra begge sider.

– Vi vil ikke ha biler inni tunnelen mens arbeidet pågår, sier Lukkassen.

«Skredet er ca 300 meter bredt totalt. Skredet har delt seg opp i 5 ulike løp før det traff over RV. Ett kjøretøy med tre personer ble delvis tatt av raset. Ingen personskader», tvitrer politiet klokken 12.15.

– ENGLEVAKT: Tore Nilsen sier det gikk bra med folkene i bilen som kjørte inn i skredet, og mener de har hatt englevakt.

– ENGLEVAKT: Tore Nilsen sier det gikk bra med folkene i bilen som kjørte inn i skredet, og mener de har hatt englevakt. Foto:

Tore Nilsen var på vei fra Hammerfest da han møtte på raset. Han forteller at en bil sto midt i raset da han kom fram.

– Jeg har prata med sjåføren og det gikk bra. De har hatt englevakt, sier Nilsen til iFinnmark.

Selv var han på vei til Tana, men har nå valgt å snu og er på tur hjem til Hammerfest igjen.

– Det sto flere biler på hver side nå, og jeg har møtt på nødetatene. Jeg tror også jeg så Røde kors komme til stedet like etter at skredet hadde gått, sier han.

Tips Oss
Telefon: 78 42 86 01, SMS/MMS: IFI til 2005, E-post: tips@ifinnmark.no

Artikkeltags