UP-sjefen: – Kan ikke forholde meg til enkeltindivider

Artikkelen er over 5 år gammel

Ikke færre kontroller i Repparfjorddalen til tross for misnøye fra statsråd.

DEL

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er skeptisk til 80-soner, og lot seg irritere av strekningen gjennom Repparfjorddalen.

Veistrekningen har vært til irritasjon for mange bilister, og har lenge vært et yndet sted for UP å ta oppstilling.

– Målet er at det skal være 90-sone på hele E6. 90-fartsgrenser bør være regelen, fastholdt Solvik-Olsen overfor iFinnmark.

Ingen planer om å endre praksis

Han har stilt spørsmål ved en rekke 80-soner på hovedveien.

– Mange steder blir det vist til håndbøker som begrunnelse for at det er 80-soner hvor det burde vært 90-soner. Det øker reisetiden. Derfor har vi har også sendt ut et rundskriv hvor vi viser til at E6 bør legges utenfor tettsteder, sa ministeren, som mener det må «meget gode grunner» til for å ikke ha 90-soner på E6.

Sjef for UP i Troms og Finnmark, Geir Marthinsen, sier til iFinnmark at han ikke har noen planer om å gjøre om på praksisen med hyppige kontroller i 80-sonen i Repparfjorddalen.

– Vi er overalt, også i Repparfjorddalen. Der er det mange høye overtredelser, og mange hadde mistet førerkortet selv om det hadde vært 90-sone på stedet, sier Marthinsen.

– Forholder meg ikke til enkeltindivider

At statsråden vil ha 90-soner som hovedregel, gjør ikke at politier blir mindre aktive i 80-sonene.

– Jeg kan ikke forholde meg til hva enkeltindivider mener, om det er statsråd eller andre. Vi må forholde oss til realitetene og den fartsgrensen som er satt på stedet, sier UP-sjefen som også legger til at man flere steder har satt ned fartsgrensene fra 90 til 80.

– Vi er opptatt av at veifarende skal være engstelige for at vi kan stå rundt neste sving, og forsøker å være synlige overalt på veiene. Selv om statsråden ønsker seg 90-soner, må vi forholde oss til det som er gjeldende, sier han.

– Så dere kommer ikke til å ha færre kontroller i Repparfjorddalen?

– Nei, det gjør vi ikke, svarer Marthinsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken