Gå til sidens hovedinnhold

Nussir-direktøren må hente inn en milliard for å finansiere gruva

Artikkelen er over 4 år gammel

Direktør Øystein Rushfeldt må hente inn drøyt en milliard kroner for å finansiere gruva i Repparfjord. Interessen er stor.

– Regjeringens godkjenning av sjødeponi for gruven i Repparfjord har vært avgjørende for å skaffe investorer, sier direktør Øystein Rushfeldt i Nussir ASA. Selskapet er nå i full gang med detaljprosjekteringen av den framtidige gruvedriften. Ut fra interessen i kapitalmarkedet ser Rushfeldt ikke store problemer med å skaffe de midlene som er nødvendige for å realisere prosjektet.

To runder

I første omgang er det snakk om å hente inn 100 millioner kroner, og når planleggingen er kommet så langt at anlegget skal fullfinansieres er det snakk om å hente rundt en milliard kroner.

LES OGSÅ: Nussir har fått forlengelse av utvinningsrett i 10 nye år

LES OGSÅ: Sametingsråd Eriksen: – Repparfjorden er nåtidens Altaelva 

Borer fortsatt

Det pågår også løpende arbeid med å detaljkartlegge forekomstene i berggrunnen mellom Repparfjord og Vargsundet. Så langt er det avdekket betydelige mengder av rik malm, trolig tilstrekkelig til rundt 100 års drift. I tillegg til kobbermalmen er det også i deler av malmleiene registrert gull og andre mineraler av verdi.

LES OGSÅ: Her går hyttene for én million kroner over eneboligsnittet

LES OGSÅ: Slik skal Skaidi bli det nye Levi

 

Kommentarer til denne saken