Gå til sidens hovedinnhold

Håper ungdommene tar turen til Kvalsund

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor var bare testrunden. Når Vill Ungdom nå arrangeres i september, inviteres det til både workshops og konserter.

– Festivalen bygger på Finnmark-ungdommens egen kultur og identitet. De er oppvokst nær naturen, men samtidig så er de urbane, sier festivalsjef, Ulf-Terje Nyheim Eliassen

2017 er første «ordentlige» året for villmarksfestivalen Vill Ungdom. I fjor var et pilotprosjekt der festivalen ble satt sammen i hui og hast på noen måneder.

– Vi ble likevel en vellykket festival med 47 registrerte deltakere, og flere forespørsler om å ta det med videre. Det har vi gjort, sier Nyheim Eliassen.

Kanopadling og Kevin Boine

I år har arrangørene dermed hatt mer tid til en strukturert planlegging og innhenting av sponsorer.

– Målet er ha et sted mellom 80 og 100 deltakere, sier Nyheim Eliassen.

Vill Ungdom skal arrangeres fra 8. til 10. september i Kvalsund. På dagtid vil dere være ulike workshops og aktiviteter ungdommene kan delta i, som blant annet hundekjøring, førstehjelp, dyrestell, kunstmaling, orientering, fisking, kanopadling og åpen gård. På kvelden vil det bli konserter med blant annet Kevin Boine og DJ Lasse, Ragnar Teisrud og Tara S. Markussen.

Om natten skal deltakerne sove i medbrakt telt.

– Vi har en camp for dem som er ekstra glad i naturen og vil sove mer for selg selv, også har vi en hovedcamp for de andre, forteller Nyheim Eliassen.

Han påpeker at festivalen ikke bare er for ungdom fra Kvalsund og Hammerfest, men at de får påmeldte fra hele fylket.

– Kom deg ut

Selve festivalen og området ligger ved og rundt rådhuset i Kvalsund sentrum. Festivalen er gratis, rusfri og åpen for de fra 13 til 22 år.

Henriette Larsen Kristoffersen har designet logoen til festivalen. I tillegg er hun en del av ungdomsarrangementsgruppa bestående av åtte ungdommer. Hun mener ungdommen burde komme seg ut og bli med på årets festival.

– Ungdom i dag er mye inne, mens dette er ute. Festivalen er ikke bare for dem som naturmennesker, det er også konserter. Men det er fint at man blant annet lærer hvordan man behandler naturen, sier hun.

Ellers vil det være kioskvarer å få kjøpt og lavvoer deltakerne kan mingle og varme seg i. Det er Kvalsund kommune som står bak festivalen.

LES OGSÅ: Ingen støtte til festival i Kvalsund – svaret de fikk skaper reaksjoner

 

Kommentarer til denne saken