(PD): Pleym sluttet i jobben sin på Expert i 2017 for å starte opp sin egen sjømatvogn. Uansett vær kjører han hele året rundt i Viken og selger alt av sjømat fra reker og fisk til hvalbiff, men én gang i måneden sørger han også for å ta seg en tur til Porsgrunn og Stavern.

– Salget er stort sett jevnt hele året, men det varierer jo litt. Det går litt mer reker nå, men det er havreker, så de er større enn det som er i butikkene. Torskeloins og ishavsrøye fillet er jo også store favoritter, sier han.

Mandag 22. mai sto han igjen foran rådhuset i Porsgrunn. Selv om han ikke skulle åpne før klokka 11, var det allerede noen kunder på plass der for å kjøpe ferske reker av ham.

– Jeg bodde mange år i Larvik, og jeg har mye kjentfolk på Vestfold-sida. Jeg pleier å sende tekstmelding rett til de faste kundene mine om at jeg kommer, og prislista og agendaen for hele måneden ligger også på Facebook-sida.

Tøft om vinteren

Varanger Arctic kjøtt og sjømat har hovedbase i Mysen, men selve butikken til Pleym er på reisefot hele året rundt.

– Hvordan er det å drive butikk på denne måten?

– Det er jo et sirkus, men det er veldig fritt. Det er bare på vinteren det kan være tøft. Det har hendt det har blåst så mye at jeg ikke turte å ta opp luka engang. Men det skal mye til for at kundene ikke kommer. Jeg har opplevd at godt voksne kommer selv om paraplyene vrenger seg i vinden. De skal ha fisk og ferdig med det.

Heldigvis har han firehjulstrekk på sjømatvogna, så han kommer alltid fram selv der brøytebilen ikke har vært, forteller han.

– Jeg er jo fra Finnmark, så jeg er vant til skikkelig dritvær.

Prøver å holde prisene nede

Som alle andre har Pleym fått merke på seg at alt er blitt dyrere.

– Jeg prøver å la være å heve prisene så mye. Så jeg har tatt den kostnaden selv på en måte, sier han.

I tillegg til sjømatvogna har han også en egen salgsvogn, men nå har han valgt å selge rett ut av bilen for å holde kostnadene nede.

– Alt er jo blitt dyrere, så jeg måtte bare kjøre ned kostnadene og gjøre det litt mer intimt, for å si det sånn. Men alt med motor og hjul må jo stadig repareres, så jeg vet ikke om det går opp i opp. Det er mye rart på en bil i da så det er stadig vekk noen utgifter, forteller han.