Slo ut håret for 18. år på rad

ÅR ETTER ÅR: Herbjørg Bolle og Mona Wrengsted er to ildsjeler som står for denne festen år etter år.

ÅR ETTER ÅR: Herbjørg Bolle og Mona Wrengsted er to ildsjeler som står for denne festen år etter år. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Arbeiderpartiets kvinnelag i Båtsfjord har slått ut håret for attende året på rad. Pensjonistfesten har for mange blitt en kjærkommen tradisjon.

DEL

(Finnmarken) Rundt 70 feststemte pensjonister fikk fredag svingt seg til Fjordingans lystige toner under festen i Nordfjord i Syltefjord.

– Ja, det går jo litt saktere når man er kommet opp i årene, men det ble mye dansing, ler Mona Wrengsted.

Wrengsted er en av pådriverne for den årlige sammenkomsten, og er glad for at så mange stiller opp år etter år.

– Vi har god mat og drikke, god musikk og ikke minst lotteri med mange fine premier. Folk trives og det er vel det som gjør at de har lyst til å delta gang på gang. Vi får bare positive tilbakemeldinger, noe vi setter stor pris på, sier hun.

Stor glede

En annen som står på for å få gjennomført treffet er Herbjørg Bolle, som kom opp med ideen til pensjonistfesten for snart 20 år siden.

– Vi har vært gjennom et generasjonsskifte, så det er ikke så mange av de opprinnelige som er med lengre, men nye kommer til og vi har fortsatt stor oppslutning, sier hun.

Hun forteller at allerede i juni begynner folk å etterlyse dato for festen, så det er tydelig at den er etterlengtet. Bolle sier at det er nettopp dette som gir henne energi til å arrangere år etter år.

– Å se hvor mye folk trives, og hvor takknemlige de er, er det som gjør at vi orker å stå på. Det er det som gir meg glede, sier hun, og legger til at hun håper å få være med på 20-års jubileet om to år.

Mange å takke

Både Wrengsted og Bolle er klare på at de ikke hadde fått til dette uten den gode støtten fra Båtsfjord-samfunnet.

– Handelsstanden, fiskebrukene og ikke minst privatpersonene som stiller opp med kake og gevinster er vi veldig takknemlige for, sier Bolle. Hun er spesielt imponert over at folk utenfor Arbeiderpartiet stiller opp, og hun skryter godt av kommunen sin. En spesiell takk vil hun rette til Svanhild Nergaard som har laget alle blomsterdekorasjonene til festen og ikke minst til bussjåføren.

– Han stiller opp og kjører oss den lange veien til Syltefjord, sover mens vi holder på og kjører oss den lange veien tilbake. Han må vi virkelig takke skikkelig, avslutter hun.

Artikkeltags