Slik var Skal vi danse-finalen

VANT: Agnete Johnsen og Egor Filipenko vant årets Skal vi danse.

VANT: Agnete Johnsen og Egor Filipenko vant årets Skal vi danse. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Finnmarken fulgte festen.

DEL

(Finnmarken) 22.15: Agnete og Igor vant årets Skal vi danse! Les mer her:
– Det føles helt sykt. Vi er så glad for at vi klarte dette!

21.50: Agnete til superfinalen! Mens SMS-stemmene kommer inn, kan TV2 allerede nå konstatere at Linnea ligger bakerst. Dermed ryker hun ut, mens Agnete & Egor skal møte Roar & Nadya i kveldens superfinale. Der blir det duell-dans med kveldens aller siste dans.

21.15 I PAUSEN: - Dokker aner ikke kor nervøs æ e akkurat no!, sier Agnete Johnsen til Finnmarken i pausen av Skal vi danse-finalen. Om en liten time er det hele over, og både hun og resten av landet vet hvordan det ender. SE VIDEOHILSEN HER: - Dokker aner ikke kor nervøs æ e akkurat no!

SUPERJEVNT! Etter tre danser hver, leder Roar Strand med 86 poeng, Agnete Johnsen har 84 - og Linnea Myhre litt bak med 82.

20.50: Linnea leverer også solid sammen med Alexander og deres showdans til "Time of my life". Dommerne skryter av dansen, og premierer den med Linneas beste poengsum i kveld; tre 10-ere og 30 poeng.

20.45 AGNETES SHOW: Den ærlige, nakne og sterke showdansen til Agnete og Egor setter fart på både publikum, dommere og tv-skjermen. Dommen var unison:

- Dette var så intenst og så tydelig og historien..., det var magisk!, sier Trine Dehli-Cleve.

- Flott!, skryter Tony Feraz.

- Eg syns det va fantastisk. Det ekje så møe mer eg kan si, må en tårevåt Gyda Block-Thorsen meddele.

Og etter det kan ikke dommerne gi noe annet enn tre ganger 10 og 30 poeng!

20.35: Det nærmer seg klimaks, og deltakerne går ut i kveldens tredje nummer - alle tre skal ut i showdans. Roar "James" Strand med sin partner Nadya får solid skryt for sitt James Bond-show. Dommerne følger opp med gode poeng - 9+9+10 blir 28 til Roar, og det er umulig for noen å ta ham igjen på dommernes poenger.

20.25: Etter to danser hver er det jevnt i finalen! Roar & Nadya leder med 58 poeng, Agnete & Egor følger med 54 – mens Linnea & Alexander ligger sist så langt med 52 poeng.

- Men dere seere kan avgjøre alt, så det er viktig å stemme!, kommenterer programleder Katrine Moholt.

20.20 - AGNETES ANDRE DANS: Wienervals til Queens "Somebody to love". Agnete og Igor skaper show, men kanskje litt for mye, mener dommerne:

- Det er vanskelig å toppe forrige vals, og dette var veldig show - men det er litt som skurrer for at dette skal være en vals, sier Gyda Block-Thorsen.

- Litt for lite dans og for mye show. Men du har gjort en god jobb, ingen tvil om det!, synes Trine Dehli Cleve

- Det er vanskelig å gjøre noe med tre steg om og om igjen. Jeg synes ikke dere oppnådde dette helt, kommenterte Tony Feraz.

Dommerne gir likefullt solide poengsummer; 9+9+9 betyr 27 poeng en gang til!

20.10: Finalens kleineste, men kanskje også tøffeste dansenummer: Roar Strand danser jive til fotballfan-hitlåta "Bønna fra nord". Dommerne likte det, og ga 10+8+10 poeng til trønderen, dermed 28 poeng.

20.05: Linnea & Alexander åpner andre runde med en sensuell rumba, til solid kritikk fra dommerne. I poeng blir det 9+9+8 - 26 poeng for bloggeren fra Molde.

19.55: Roar Strand leverer aller best så langt med sin vals - 10 ganger tre poeng blir 30 poeng og ledelse på den pensjonerte fotballspilleren.

19.50: Linnea Myhre imponerer i sin vals med Alexander, og får også solide poenger fra dommerne. 10+8+8 blir 26, foreløpig ett poeng bak Agnete.

OPPDATERT 19.45: Agnete Johnsen åpner finalen med sin første av tre danser. Og hun åpner showet med en reprise av en tidligere dans. Sammen med partner Egor Filipenko blir det festlig cha cha cha, til solid resopns fra dommerne:

- For en pangstart! Her var det veldig mye bra, så mye bedre enn første gangen. Nå er du blitt mye mer selvstendig, sier Tony Feraz.

- Du gir gass, og det har du gjort hele veien. Jeg digget deg fra dag én, og det gjorde jeg i dag og!, kommenterer Gyda Block-Thorsen.

De gode ordene kommer også til syne i poenggivningen: Den gir 9-9-9 fra de tre dommerne til Agnete, og en poeng-pangstart på finalen - 27 poeng i første dans.

- Gleder meg masse

FØR FINALEN: Hvem vinner årets Skal vi danse på TV2? Det skal avgjøres i kveld, og Finnmarken er til stede på finaleshowet i Nydalen studio i Oslo. Der skal vår egen Agnete Johnsen fra Nesseby i ilden for siste gang denne høsten, og kjempe om den prestisjefulle seieren i konkurransen.

Finnmarken har fått en liten melding fra Agnete en liten time før hun skal ut i ilden, og nessebyjenta er både spent og klar:

- Nå er jeg veldig spent, men jeg gleder meg masse. Jeg synes alle har vært veldig flinke, så dette blir jevnt, sier Agnete.

Og som vanlig har hun en liten hilsen til hjemfylket:

- Jeg vil takke alle fra Finnmark for all støtten!

Cha cha, vals og show

I kveldens finale skal Agnete møte sine konkurrenter gjennom snart ti uker, Linnea Myhre og Roar Strand. Og på programmet for Agnete og dansepartner Egor Filipenko står både cha cha cha, wienervals og showdans.

Linnea Myhre og dansepartner Alexander skal ut for vals, rumba og showdans, mens Roar Strand og Nadya skal vise fram vals, jive og showdans.

At alle deltakerne er spente før finalen, er det liten tvil om. I et intervju med TV2 tidligere denne uka forteller Agnete om kaos:

- Ingen av dansene sitter ordentlig og det er bare kaos, sa Agnete.

Alle deltakerne melder om at de tenker på Skal vi danse både dag og natt:

- Selvfølgelig har jeg drømt om Skal vi danse. Jeg drømmer om koreografier hvert eneste natt. Og jeg dagdrømmer om dans, sier Agnete.

Artikkeltags