Sammen for Lilly

SLÅR ET SLAG FOR LILLY: Fredag blir det støttekonsert for operatalentet Lilly Jørstad, på Kooperativet kulturscene i Vadsø. Jazzklubbleder Maria Utsi (nummer tre fra venstre) har fått med seg blant andre Anna Rostrup, Asbjørn Ruud, Robert Lindgren, Maria Borch Mietinen, Espen Holmgren og Willy Pedersen.

SLÅR ET SLAG FOR LILLY: Fredag blir det støttekonsert for operatalentet Lilly Jørstad, på Kooperativet kulturscene i Vadsø. Jazzklubbleder Maria Utsi (nummer tre fra venstre) har fått med seg blant andre Anna Rostrup, Asbjørn Ruud, Robert Lindgren, Maria Borch Mietinen, Espen Holmgren og Willy Pedersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Musikkmiljøet i Vadsø gjør felles løft for operatalentet Lilly Jørstad. Fredag blir det støttekonsert på Kooperativet.

DEL

(Finnmarken) Vadsø Jazzklubb-sjef Maria Utsi fikk ideen. Nå er tanke blitt til handling, og i kveld, fredag, står en perlerekke av lokale artister klare på scenen på Kooperativet kulturscene.

– Det har vært en veldig positiv holdning hos alle. Nå håper vi publikum kommer flokkende til, og sørger for en god slump penger som vi kan sende til Italia og vår egen Lilly, sier initiativtaker Maria Utsi.

Avslag på søknad

Lilly Jørstad er en av de siste etterkommerne av Kola-nordmennene. Moren Olga, og bestemoren Lilly, som begge bor i Vadsø, har for lang tid siden fått norske statsborgerskap. I den valsen surrer operatalentet Lilly rundt i en sirup av byråkrati. Hun har fått avslag, med begrunnelsen av at hun har oppholdt seg for lenge i utlandet. Disse oppholdene har hatt sammenheng med sangutdannelsen.

Elev ved superskole

Nå er Lilly elev ved velrenommerte La Scala i Milano. Uten å ha et norsk pass å banke i bordet får hun ikke lån i lånekassen. Derfor er den gylne artistrekken i Vadsø nå trommet sammen for å ordne en pengedonasjon før jul.

Linstampan-Maria eide ikke et fnugg av tvil i sjelen da spørsmålet om å være med kom.

– Å nei, ikke i det hele tatt. Vi i Linstampan kommer, om enn i litt redusert versjon, siden Eskild Johansen ikke har mulighet til å bli med, sier Maria Borch Mietinen.

Revestreker

Eskild er Vestre Jakobselv-bandets vokalist.

– Det blir sang, men da med meg og Willy Pedersen, sier Maria, som også kan nyte kvelden med kjæresten Robert, vokalist i The White Foxes.

– Dette blir bra. Vi stiller med to mann mindre, og satser mer akustisk i kveld, sier Lundgren.

Han har som mange andre liten sans for det han kaller genuine revestreker fra kranglete myndighetspersoner.

– Lilly Jørstad burde selvsagt få støtte i stedet for å bli motarbeidet. Jeg kan i alle fall slå fast at denne typen revestreker driver vi ikke med i bandet vårt. Her er det strengt tatt bare hyggelige revestreker, fra en litt sky gjeng med rever, humrer han.

Lilly kommer ikke

Lilly Jørstad har ikke selv sjanse til å være til stede under støttekonserten. Fraværsgrunnen bør være grei nok; Jørstad har for tiden hovedrollen i akademiets oppsetning av Askepott.

Tross dette vil det bli mulig å få en flik av kveldens hovedperson; Lilly dukker nemlig etter planen opp i et kort videoinnslag der hun hilser hjem, og slik uttrykker sin takknemlighet for støtten fra hjemkommunen Vadsø, der hun har mange støttespillere.

Artikkeltags