Publikums dom; Åtte av 10 mulige

MANGE HATTER: Helsesjefen med de mange hatter (Oddbjørn Hansen) fikk de rareste legesøkere (Anita Sagen) på besøk.

MANGE HATTER: Helsesjefen med de mange hatter (Oddbjørn Hansen) fikk de rareste legesøkere (Anita Sagen) på besøk. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

«På en skala fra 1 til 10, gir vi 8!» Det er den hyggelige dommen over årets julerevy fra tre revydamer blant publikum i Mehamn.

DEL

(Finnmarken) Skal man dømme etter latter underveis og stående applaus til slutt, er dette en karakter i tråd med publikums mening. For øvrige et ganske sulteforet publikum når det gjelder julerevy. Det begynner å bli noen år siden sist. Og det til tross for at Mehamn har flere revygrupper, men aktiviteten har variert fra laber til null.

Revyveteranen Oddbjørn Hansen i gruppa «Frustrerte skruer» har gjort flere forsøk på å få til julerevy, men har i liten grad fått folk med seg. I år hadde han bestemt seg for at det uansett skulle bli revy. I verste fall skulle han lage til et lite show alene. Men det trengte han ikke. Anita Sagen, Mailiss Rasmussen, Dan Andreassen og Tone Andreassen meldte seg til tjeneste. Og ikke minst Olga Kornilova som dyktig akkompagnør.

Nødløsning

Tradisjonelt har julerevyene vært på samfunnshuset. Men til det ble revygjengen litt liten. Dessuten kunne ingen av utestedene ta på seg oppgaven med bar og nødvendig antall vakter. Da det heller ikke var frivillige å oppdrive, måtte samfunnshuset skrinlegges. Løsningen ble Lorden kro. Et koselig lokale, men langt fra ideelt for revy. Spesielt siden deler av publikum tydeligvis hadde sosial intelligens nær null.

Enkelte fant å måtte passere rett foran aktørene 5-6 ganger i løpet av den drøye timen revyen varte. Og det til tross for at de kunne gå lenger bak. Dessuten var baren stengt under revyen. Vi nekter å tro at det var nødvendig med så mange toalettbesøk. Neste gang bør slike folk holde seg hjemme. Da slipper de å forstyrre både revyaktørene og publikum.

Nytt alt sammen

Revygjengen stilte med bare nyskrevne nummer. Visene og sketsjene favnet mye av det som har skjedd siste året. Helsesjefen med de mange hatter som håper å bli ordfører, fikk selvsagt sitt. Legesøkere ble først og fremst spurt om hvilket parti de stemmer på.

Også stedets drosjeeier, som onde tunger påstår ikke sliter med arbeidslyst i seine nattetimer, ble avlagt et besøk. Det samme med kåte fremmedfiskere. Slikt hører med på lokale revyer.

Høydepunktet sto Tone Andreassen for med sin elleville Facebook-parodi. Det var ingen tvil om at publikum kjente igjen den overkoselige skribenten med de mange smilefjes og andre godord.

Personlig likte vi godt hyllestvisa om de mange innflytterne fra andre land. Enkel og grei tekst som var innom flere nasjonaliteter, godt framført av Anita Sagen og Mailiss Rasmussen. «Det ble liv i bygda da alle dokker kom» var en av strofene. Sant nok! Anita Sagen gjorde også suksess som fordum filetjente med store attributter og lette spark til Røkke.

Selvsagt var det en del «fyllstoff.» Men også slikt kan gjøres artig, spesielt for et lett mottakelig publikum. Et godt eksempel i så måte var Oddbjørn Hansens framtoning som kommunens nye kyltyrsjef. Han var rett og slett kostelig. Og da gjør det ikke så mye at det blir litt langt mellom de gode poeng-ene.

Mamelukkene

Finnmarkens utsendte delte bord med tre av damene i revygruppa Mamelukkene. Selvsagt ba vi om deres dom over revyen. Bente Mortensen, Kristin Jonsson og Susann Grinde var skjønt enige om at 8 var passelig på en skal fra 1 til 10.

– Vi har storkoset oss, sier Susann til ivrig nikking fra de andre.

– Vi blir bestandig glade når noen gidder lage til revy, sier Kristin.

– Husk at dette er laget på kort tid. Det gjør det ekstra imponerende, sier Bente og legger til med glimt i øyet:

– Men det måtte jo bli bra når de tre jentene på scenen alle er med i Mamelukkene.

De tre i Finnmarkens dommerkorps plukket ut Facebook-nummeret, helsesjefsketsjen og visa med spark til Røkke som høydepunktene. Samtidig ga de strykkarakter til tullingene som vandret fram og tilbake foran scenen.

Revyen ga for øvrig de tre tenning med tanke på nye revyer. Alle var de enige om at gode revykrefter bør forenes for å lage til skikkelig julerevy på samfunnshuset.

– Blir vi spurt, så stiller vi opp, lovet Susann, Kristin og Bente.

Da er det bare å begynne å glede seg!

Artikkeltags