Nordlendinger mest sexy

Lena Kristin Ellingsen fra Saltdal kommune i Nordland. Bildet er fra musikalen «Spring Awakening» på Oslo Nye Teater.

Lena Kristin Ellingsen fra Saltdal kommune i Nordland. Bildet er fra musikalen «Spring Awakening» på Oslo Nye Teater. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det norske folk har talt: Ingen er mer tiltrekkende enn nordlendinger når de åpner munnen. DEBATT: Hva er din favorittdialekt og hvorfor?

DEL

Enigheten er bred om at det er nordlendingene som har den mest attraktive dialekten i Norge.

Det viser en landsomfattende undersøkelse analysebyrået InFact har utført på vegne av purdialekt.no.

Mer enn bare Oluf og Rorbua

Over én av ti har svart at de synes nordlendinger har den mest attraktive dialekten. Ingen andre dialekter fikk større eller like stor oppslutning. Sunnmøringene skorte derimot dårligst med under syv prosent stemmer.

– Det er ikke lenger Oluf og Rorbua folk tenker på når de hører «nordlending». Heldigvis er høylytt banning, vulgære historier og vitser om fut og fogd av mange glemt, uttaler Tore Jahren, konseptansvarlig i purdialekt.no, i en pressemelding.

– Det er viktig å huske at Nord-Norge for eksempel har artistene Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen, den populære komikeren Truls Svendsen, og det unge rockebandet BlackSheeps fra Øst-Finnmark, fortsetter Jahren.

Trodde på seier til trønderne

Sørlandsk dialekten havner på en andreplass, med drøye ti prosent av stemmene. Trøndersk og bærumsdialekten havner noen få prosentpoeng bak.

Jahren uttaler i pressemeldingen at han trodde det var trønderne som ville toppe listen med sin sjarmerende dialekt.

– Personlig er jeg litt overrasket, selv om nordlendinger definitivt har sitt særpreg. Identiteten i Nord-Norge er kanskje tydeligere enn noe annet sted i Norge.

Undersøkelsen er utført av InFact AS. 1.068 nordmenn over 18 år fra hele landet har deltatt i undersøkelsen.

Artikkeltags