Kulturprisen til Agnete

VINNERANSIKT: Agnete Johnsen er Nessebys ansikt utad. Her er hun avbildet under Skal vi danse, som hun vant. Nå har hun fått kulturprisen i hjemkommunen.

VINNERANSIKT: Agnete Johnsen er Nessebys ansikt utad. Her er hun avbildet under Skal vi danse, som hun vant. Nå har hun fått kulturprisen i hjemkommunen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

(Finnmarken) Agnete Johnsen har vunnet Nesseby kommunes kulturpris og blir med det 15.000 kroner rikere.

Dansefuglen Agnete, som også er over middels flink til å synge, fikk kommunes kulturpris 2014 for sitt virke som sceneartist og hvordan hun har representert kommunen på en fremragende måte det siste året.

Prisen deles ut hvert 3. år, men i år var nominasjonen lett, synes Ann-Jorid Henriksen.

– Det var kjempelett, for i vedtektene står det at prisen skal deles ut til en person som har gjort seg kjent innenfor og eller utenfor kommunens grenser. Det er i hvert fall ikke noen andre som har satt kommunen mer på kartet enn det Agnete har gjort, sier Ann-Jorid Henriksen som er konstituert rådmann i kommunen.

Hun mener Agnete har gjort slik at alle i Nesseby har blitt mer stolt av å være fra Nesseby.

Agnete fikk prisen utdelt på kommunens julebord på fredag og den ble overrakt av Henriksen selv.

– Det var veldig morsomt å overlevere prisen for det var ti år siden vi to reiste rundt i Finnmark og Oslo og joiket sammen. Siden da har hun gjort en veldig stor karriere og alle i Norge vet hvem hun er, sier rådmannen, som også er en sangfugl på fritiden.

Henriksen forteller at Agnete ble veldig glad og rørt for prisen, og at hun delte resten av kvelden sammen med kommunens arbeidere på julebord.

Artikkeltags