(Finnmarken)

De lettstelte og prinsippfaste medlemmene i Limstampan åpner for å ta spillejobber i Oslo igjen.

Vendepunktet kom med regjeringspartiet Høyres avgjørelse forrige uke, som veltet planene om et Oslo-OL i 2022.

– En klok beslutning. Voksent. Da skal vi også være romslige nok til å legge bort aversjonen mot å holde konsert i hovedstaden, sier gitarist Willy Pedersen i Linstampan.

Bløffet avlysning

Det Vestre Jakobselv-baserte bandet ble kjent for hele landet da de i januar i år valgte å avlyse en konsert på Majoren bistro i Oslo. Det mest spesielle med avlysningen, var at konserten i og for seg aldri skulle finne sted. Linstampan bløffet altså på seg en konsert, for på den måten å kunne flagge sin motstand mot Oslo-OL 2022.

– Men som sagt, hadde vi kunnet, så ville vi avlyst denne konserten. Og det er jo det som teller, flirte nevnte Pedersen da Finnmarken i avisa 15. januar konfronterte han med bløffeavlysningen.

Kan ha avgjort

I forbindelse med den fiktive protesten kunngjorde bandet at «de søringen kan bare glemme den der OL-greia», på sin facebookside.

Etter Høyres struping av hele prosjektet, har bandet nå bestemt seg for å åpne sangstemmen, instrumenter og velvilje for Oslo-publikummet igjen.

– Vi ønsker selvsagt ikke å opphøye oss unødig mye, men det skal selvsagt ikke sees helt bort fra at vårt standpunkt kan ha hatt en betydning. I det minste en ganske stor betydning. humrer Willy Pedersen, som ikke har noe konkret på gang i Oslo foreløpig.

– Vi er klare vi altså, eller, nesten. Det er slik akkurat nå at en konsert i hovedstaden først vil kunne bli aktuelt så snart et av våre bandmedlem er kurert for sin ekstreme flyskrekk.

Novemberkonsert

Men konsert i hjembygda, det blir det.

– Den vil gå av stabelen i slutten av november. Jeg tør alt nå love et fyrverkeri av en konsert, kvitrer gitar-Willy, som har med seg faren, Arne Pedersen i bandet. Foruten «gamlefar» består bandet av jevnaldrende, som har et engasjement utover musikken. Som politisk. Willy er nemlig Vadsø Aps ordførerkandidat til valget neste år.

– Linstampan er tuftet på kystpolitikk og samfunnsengasjement. Så dette er som det bør være, sier Pedersen.