– Jeg turte ikke å danse foran mennesker

GREASE: Disse skoleelevene jobber på en ny produksjon, som har premiere 2. juni. Lars-Henrik Hildonen og Sophe Blanzer-Erke har hovedrollene som  Danny og Sandy. De skal bruke en del av fritiden sin til å øve.alle foto: iris egilsdatter

GREASE: Disse skoleelevene jobber på en ny produksjon, som har premiere 2. juni. Lars-Henrik Hildonen og Sophe Blanzer-Erke har hovedrollene som Danny og Sandy. De skal bruke en del av fritiden sin til å øve.alle foto: iris egilsdatter Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nå er Hannah (13) med på en av Tanas største produksjoner noensinne – og tar gjerne fritiden i bruk for å bli ferdig.

DEL

(Finnmarken) – Jeg turte ikke å danse foran mennesker før, men nå er det ikke noe problem, sier Hannah til Finnmarken.

Hun valgte sal og scene som valgfag i høst, og tirsdag var hun på sin tredje samling sammen med skoleelever fra hele Tana.

– Dette er så morsomt fordi vi både synger og danser i tillegg til teater. Også får vi nye venner på tvers av skolene, sier Hannah.

Hun er én av fire nye elever på valgfaget og har mye å lære framover. Sammen med medelevene sine fra sameskolen; Ayla Sabrina Saxell (13), Kari Sofie Porsanger (14), Kari Sofie Porsanger og Helle Mari Løkken Guttorm, skal Hannah være med på en av Tanas største ungdomsproduksjoner.

Musikalen Grease skal vises til sommeren, men elevene er allerede godt i gang.

Fornøyd regissør

– Denne gjengen bor det noe i og derfor så bestemte jeg meg for å gjøre noe stort med dem, sier regissør Dag Broch om elevene som har valgt sal og scene.

Han begynte å motivere dem allerede i vår, og elevene viste stor interesse for å lage musikalen.

– Jeg er veldig betrygget over hvor langt vi har kommet og fikk frysninger flere ganger under gjennomkjøringen, forteller Broch.

Syv måneder før musikalen har premiere er de allerede halvveis ferdig med den.

– Elevene er så motiverte nå at de er villige til å jobbe uten om valgfagstimene. Vi skal derfor gjøre regi og musikkøvelsene på ettermiddager, sier Dag.

Bruker fritiden

Valgfagstimene har elevene valgt å bruke til fellesaktiviteter for å løfte elevenes kunnskaper. De skal da trene på koreografi og korsang.

– På neste samling i februar kommer en profesjonell koreograf for å jobbe med dem i to dager, forteller regissør Dag til Finnmarken.

Etter dette blir det fem kvelds-øvelser på gjengen, dette har de selv vært med på å bestemme.

– De har en sterk egeninteresse til å lage et bra produkt og derfor ønsker de å bruke sin egen fritid til denne musikalen, sier Broch stolt.

Ser stor utvikling

Kulturskole lærer Ebba Lovise Joks er svært fornøyd med ordningen med at valgfagstimene er lagt til to hele dager om gangen.

– Når elevene vier hele sin oppmerksomhet til noe får de et helt annet engasjement i oppgavene. På den måten er ordningen lik arbeidslivet, sier Ebba til Finnmarken.

Hun har sett stor forandring på elevene i løpet at de to dagene.

– De kommer trøtte og sure på mandagsmorgen. Også går de herifra glade og stolte på tirsdagettermiddag, sier den populære kulturskolelæreren.

Artikkeltags