(Finnmarken)

Irma Karoline Iversen fra Skjånes ble nærmest landskjent da hun sang så vakkert på Idol-audition at dommerne gråt. Siden har vi fått vite at hun har tatt enda et par steg videre i konkurransen som startet med at flere tusen håpefulle meldte seg på.

Irma Karoline hadde i utgangspunktet ingen planer om å være blant dem. Men da hun ble oppfordret av skolesjef Gunn-Marie Fermann, fulgte hun opp.

Ingen forhåpninger

- Det var mest på skøy at jeg sendte inn. Trodde aldri at jeg skulle få komme på audition, sier Irma Karoline.

Men det gjorde hun. Nå er de 170 som kom på audition, redusert til 55. I kveld (onsdag) fyker ytterligere 15 ut, mens de siste 40 går til selve konkurransen som starter fredag på TV2. Irma Karoline vet det alle lurer på, men får ikke røpe noe.

Vil leve av musikk

Irma Karoline er mest selvlært. Hun begynte å spille og synge som 12-åring. To år seinere opptrådte hun for første gang. Da hadde artisten Petter Carlsen fra Alta skolekonsert på Skjånes, og Irma Karoline fikk opptre sammen med ham.

Nå har hun startet på andre året på videregående i Lakselv, medier og kommunikasjon er linja. Håpet er å fortsette på en musikkutdanning etterpå. Og den store drømmen er å leve av musikken.

Sist helg skulle hun etter planen være i Lakselv, men lot seg overtale til å opptre på jubileumsforestillingen i Mehamn lørdag kveld. I anledning 100-årsjubileet ville man gjerne presentere mest mulig av kommunens musikkliv.

Det Irma Karoline ikke visste, var at hun samtidig skulle få ungdommens kulturstipend på 5000 kroner. Overraskelsen var derfor stor da ordfører Inga Manndal, etter å ha lest opp begrunnelsen, røpet hvem vinneren var.

Ikke nok med at hun fikk kulturstipend. Innsatsen i Idol har sterkt bidratt til å gjøre Skjånes og Gamvik kjent. Derfor ble Irma Karoline utnevnt til ambassadør av daglig leder Stein-Arild Olaussen i Gamvik Nordkyn Utvikling. Som synlig bevis fikk hun et flott diplom.

- Dette var veldig hyggelig. Stipendet har jeg tenkt å bruke til nytt instrument, nå eller seinere, sier stipendvinneren.