(Finnmarken)

Linn Henriksen (30) fra Alta er hittil mest kjent for å lage kostymer til filmer som Kill Buljo og Død snø. Nå tar hun sats og starter eget produksjonsselskap - Paranord film.

Med på laget får hun den meritterte filmskaperen Nils Gaup.

Det skriver Altaposten.

Første prosjekt er å spille inn en grøsser lagt til Finnmark. Den skal spilles inn i Kongsfjord utenfor Berlevåg, skriver Altaposten.

12 mill.

Det foreløpige budsjettet er på 12 millioner kroner.

Henriksen har allerede mange års erfaring fra ulike filmsett, men dette er første gang hun ikler seg rollen som produsent. Nå får hun hjelp av både Nils Gaup og Aage Aaberge, som var produsent for den norske kinosuksessen "Kon-Tiki".

– Veldig ærerikt å få en så anerkjent produsent som mentor. Da Nils spurte om jeg ville produsere filmen, takket jeg ja til med en gang. Jeg har forberedt meg litt og gått et produsentkurs i New York. Jeg har også åtte års erfaring fra diverse filminnspillinger, med blant annet Kill Buljo og Død Snøfilmene, så jeg gleder meg til å ikle meg produsentrollen for første gang, sier Henriksen til Altaposten.

Samarbeid med næringslivet?

Hun ser heller ikke bort fra et samarbeid med reiselivsnæringa om filmen.

– Det hadde vært spennende om turister eller interesserte kunne få besøke Kongsfjord i ettertid. For eksempel kan man by turister til å se filmen, før man tar dem med til plassen og huset, som de kan overnatte i. Det kan jo bli en flott opplevelse å få overnatte i et slags «skrekkens hus», som de nettopp har sett på film, sier Henriksen til avisa.

Nå jakter den ferske produsenten på en kvinne til en av hovedrollene.

Nord24.