(Finnmarken) Kveldens celebre gjest Ronni LeTekrø kom ikke på scenen før langt ut i konserten, men Intrigue trengte ham i alle fall ikke som drahjelp, for allerede fra første låt var det full fest foran scenen i festivalteltet.
Sist jeg så Intrigue spille i Vadsø var det en fredagskveld på Nobile foran en mengde tomme stoler og noen ytterst få trofaste fans. Sånn sett var det ingen selvfølge at heavy-joikerne fra indre Finnmark skulle dra fullt hus under Varangerfestivalen. Men siden sist har tydeligvis også vadsøværingene lært seg å joike, for de skrålte med av full hals på sangene fra den relativt nyutgitte EPen «heavyjoik».
Den tittelen sier det meste om hva Intrigue driver med: En god dose coverlåter av band som var store en gang tidlig på 80-tallet, som for eksempel LeTekrøs TNT, og en passe dose joik utstyrt med tonefølge som også høres ut som levninger etter 80-tallets britiske heavy metal-bølge. For oss som tilbrakte mesteparten av ungdomsskoletida med å diskutere hvorvidt Ronni LeTekrø var bedre enn Angus Young til å spelle gitar, er dette selvfølgelig fin-fine greier, men inntil nylig ville jeg trodd det hadde begrenset appell. Men lørdag samlet Intrigue et riktig broket publikum, fra femtiåringer i finstats via båtsfjordinger i stjernelue til purunge vadsøværinger som knapt var født da Iron Maiden var på sitt beste. Klarer de det, er det vel ikke så forunderlig at de klarer å få vadsøværignene til å joike, heller.