Full fest

Artikkelen er over 15 år gammel

Promillen og stemningen var begge høy da Intrigue entret teltscenen lørdagskvelden.

DEL
Kveldens celebre gjest Ronni LeTekrø kom ikke på scenen før langt ut i konserten, men Intrigue trengte ham i alle fall ikke som drahjelp, for allerede fra første låt var det full fest foran scenen i festivalteltet.
Sist jeg så Intrigue spille i Vadsø var det en fredagskveld på Nobile foran en mengde tomme stoler og noen ytterst få trofaste fans. Sånn sett var det ingen selvfølge at heavy-joikerne fra indre Finnmark skulle dra fullt hus under Varangerfestivalen. Men siden sist har tydeligvis også vadsøværingene lært seg å joike, for de skrålte med av full hals på sangene fra den relativt nyutgitte EPen «heavyjoik».
Den tittelen sier det meste om hva Intrigue driver med: En god dose coverlåter av band som var store en gang tidlig på 80-tallet, som for eksempel LeTekrøs TNT, og en passe dose joik utstyrt med tonefølge som også høres ut som levninger etter 80-tallets britiske heavy metal-bølge. For oss som tilbrakte mesteparten av ungdomsskoletida med å diskutere hvorvidt Ronni LeTekrø var bedre enn Angus Young til å spelle gitar, er dette selvfølgelig fin-fine greier, men inntil nylig ville jeg trodd det hadde begrenset appell. Men lørdag samlet Intrigue et riktig broket publikum, fra femtiåringer i finstats via båtsfjordinger i stjernelue til purunge vadsøværinger som knapt var født da Iron Maiden var på sitt beste. Klarer de det, er det vel ikke så forunderlig at de klarer å få vadsøværignene til å joike, heller.

Artikkeltags