Disse skal spille i Vadsø i høst

SPENNENDE SAMARBEID: Skuespiller Thorbjørn Harr og musiker Aslak Hartberg skal lage nytt liv til Lars Saabye Christensens tekster.

SPENNENDE SAMARBEID: Skuespiller Thorbjørn Harr og musiker Aslak Hartberg skal lage nytt liv til Lars Saabye Christensens tekster. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fire nye artister er bekreftet til Varangerfestivalen.

DEL

(Finnmarken) – Nyskapende artister, som pusher grenser, både for seg selv og publikum, ønskes velkommen til Varangerfestivalen! sier festivalsjef Maria Utsi i en pressemelding.

Elvira Nikolaisen og Mathias Eick, Movits!, IKI og Harr & Hartberg skal alle ta turen til Vadsøs store sommerfest.

Talentfull duo

Harr & Hartberg er et unikt prosjekt mellom skuespiller Thorbjørn Harr, som er aktuell med den amerikanske tv-serien Vikings og musiker Aslak Hartberg, kjent fra blant annet Klovner i kamp, Shining og Yoga Fire. I sommer skal duoen skape liv i Lars Saabye Christensen, framført av Harr til Hartbergs musikk.

Ny og spennende jazz

En annen som inntar varangerscenen i sommer er den kjente norske popartisten Elvira Nikolaisen. Hun beveger seg nå mot jazz, og har med seg jazzmusiker og produsent Mathias Eick. De skal framføre musikk av jazzlegender som Sarah Vaughan, Nina Simone og Frank Sinatra.

– Vi ønsket å fortsette der vi slapp i fjor i vår jakt på artister som viser jazzen på en ny måte, sier Utsi.

Svenske Movits! har gjort det stort i hjemlandet, og har blant annet samarbeidet med selveste Timbuktu. Når er de klare for å erobre Norge, og Varanger. Her blandes hiphop og jazz på en spennende måte.

Grensesprengende

Sist bekreftet er en vokalgruppe bestående av 8 sangere fra Danmark, Norge, Finland og Island. Når IKI går på scenen, er alt improvisert

– IKI er akkurat en slik artist vi liker og presentere, et band som sprenger grenser og utfordrer både seg selv og publikum. De går rett til kjernen av jazzen og baserer alt de gjør på improvisasjon. Det er noe av det mest unike jeg noensinne har hørt! forteller festivalsjefen.

Tidligere bekreftet til festivalen er Moddi, Anne Grete Preus, CC Cowboy, Violet Road, Senjahopen, Ola Bremnes, Æ og Pil & Bue.

LES OGSÅ: Disse er allerede klare for Varangerfestivalen

Artikkeltags