Bjørg har lest dikt for byens eldre i 17 år

VIL FORTSETTE: Bjørg Irene Hansen har lest dikt for kommunens eldre siden 1997. Hun ser ikke for seg at hun slutter med det med det første.

VIL FORTSETTE: Bjørg Irene Hansen har lest dikt for kommunens eldre siden 1997. Hun ser ikke for seg at hun slutter med det med det første. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg fortsetter så lenge jeg kan, sier hun.

DEL

(Finnmarken) – I dag skal vi kose oss med kaffe og kaker, bløtkake og ostekake, og pinnekjøtt, ribbe og karamellpudding. Men først vil jeg på vegne av alle oss her på Frivilligsentralen, både oss som jobber her og alle de andre, takke Bjørg for at hun alltid kommer og deler sine dikt med oss, sier Tone Hansen Jakola.

Det er juleavslutning for Vadsøs hjemmeboende eldre, som møtes hver tirsdag. På mange av disse tirsdagene dukker også Bjørg Irene Hansen fra Ekkerøy opp, lastet med egenskrevede dikt. At hun skulle få Finnmarkens julestjerne, det hadde hun ikke trodd.

– Dette hadde jeg ikke forventet. Syns alle dere at jeg skal ha denne? Jeg må jo bare si tusen takk, sier hun.

Buss fram og tilbake

Bjørg har skrevet dikt i lang, lang tid, og da Frivilligsentralen i Vadsø startet opp i 1997, begynte hun opplesningen for byens eldre. Dette til tross for at hun er avhengig av bussen, både for å komme seg til Vadsø, og for returen tilbake til Ekkerøy på ettermiddagen.

– Det blir ikke hver tirsdag, men ganske ofte. Når jeg kommer hit, får jeg en sånn godhet fra alle sammen. Jeg føler at alle her er mine venner og min familie, og har det veldig godt her, sier hun.

Hun nyter alltid stundene på Frivilligsentralen, og har også fått tatt del i sommeravslutningsturen til Kongsfjord, og nå juleavslutningen.

– Jeg får så mye tilbake. Og hvis jeg samtidig kan glede noen med det lille jeg kan bidra med, så er det bare flott, sier hun.

Leser juleminner

Frivilligsentralleder Tone Hansen Jakola vil nok ikke kalle Bjørgs bidrag for «lite». Snarere tvert imot – hun mener de jevnlige dryppene med diktopplesning har stor verdi, både for Frivillgsentralen og de eldre som møter opp.

– Det betyr så mye for oss at hun gang på gang vil komme hit for å lese. Vi kan jo bare ønske oss det, og det gjør vi, sier hun.

Også denne tirsdagen byr Bjørg på diktopplesning, og temaet for dagen var ikke vanskelig å finne.

– Jeg skal lese mine juleminner fra barndommen. Det var andre tider den gangen. Og det er nok noe de eldre her kjenner seg igjen i, sier Bjørg.

Og en ting er ganske sikkert, og dét er at Bjørg vil by på flere opplesninger framover.

– Jeg fortsetter så lenge jeg kan, sier hun.

Artikkeltags