Bandet kalte publikummer "kuk", og spurte hvorfor han ikke bare gikk

Her står Raymond Hildonen og filmer konserten ved siden av samboeren. Foto: Jørn Losvar

Her står Raymond Hildonen og filmer konserten ved siden av samboeren. Foto: Jørn Losvar

Artikkelen er over 5 år gammel

Raymond hadde gledet seg å høre Valkyrien Allstars spille.

DEL

(Finnmarken) Raymond Hildonen fra Tana valgte å bli i Vadsø en dag ekstra for å få med seg konserten med Valkyrien Allstars på Kooperativet lørdag. Spesielt en sang ventet han på.

Når bandet ikke spilte deres kanskje mest kjente låt, «Å gjev du batt meg», skrev han søndag en melding på Facebook-siden til bandet om hva han mente om konserten.

Meldingen:

"Takk for konserten i Vadsø i går. Flere med meg står igjen med ett spørsmål. Hvorfor spilte dere ikke "Å gjev du batt meg"? Det hadde vi forventet at dere spilte, ja i hvertfall som ekstranummer da vi klappet dere ut igjen. Jeg har sett min siste konsert med Dere. Takk for meg :)

PS: Introen var tidenes lengste og kjedeligste. Ett langt gjesp.

Få en produsent til å se på settlista å sett opp ett fyrverkeri neste gang."

Reaksjon

Da responderte bandet med følgende svar:

"Takk for at du kom på konsert i Vadsø lørdag. Flere enn oss sitter igjen med spørsmålet, hvorfor kom du egentlig? Spilte å gjev du batt meg i Vardø. Det var siste gang, skal aldri spille den igjen. Takk for oss.

Og ja, introen på første låta var lang. Du burde skjønt hvor det bar og gått hjem allerede da."

Kontrareaksjon

Det svaret fikk andre følgere av bandet til å svare. June Dagmar Fredriksen skrev:

Seriøst?? Er det slik dere svarer de som faktisk ønsker å høre dere og betaler for å se dere? Og enda sier at de klappet dere ut på scenen igjen? At han skulle gått hjem etter introen i stedet?? Hvorfor holder dere konserter om dere ikke ønsker publikum? Er det mulig å være så uforskammet frekke??

Også Vic Sørnes synes det var drøy kost og skrev:

"Oi, dette var et usympatisk svar. Ikke bra. Jeg mistet lysten til å se Valkyrien Allstars live nå."

Litt ydmyk

Da kom en lettere ydmyk forklaring fra bandet:

"Auda her var det dårlig stemning.

June, vi er glad for at folk sier hva de synes på godt og vondt, og ja kanskje satt litt vel på spissen.

Når det er sagt, kommer du på konsert med oss kun for å høre "Å gjev du batt meg" og da kun for det, så vil du kanskje bli skuffa. Vi har spilt den ubehagelig mange ganger."

June Dagmar Fredriksen tok Hildonen i forsvar:

"Enten dere er glade for tilbakemeldinger eller ikke, bør dere kunne svare på en skikkelig og profesjonell måte likevel!

At dere er så lei av den at dere synes den er ubehagelig å spille er jo en ting, men dere kunne jo vise litt takt og ta til dere det positive over at publikum ikke er leie av den enda!

Synes Raymond virker mer skuffet over faktumet at den ikke kom slik han og tydeligvis flere hadde håpet på. Han både takker for konserten og tar seg bryet med å gi dere tilbakemelding. Vennlighet kommer man lengre med enn å svare så bryskt og overlegent som det ble gjort her!"

"Han er en kuk"

Til den siste kommentaren avsluttet bandet diskusjonen med:

"Nemlig. Han er en kuk, vi er en kuk. Ferdig."

-Nå er jeg vant å høre mye og tar meg ikke så veldig nær av å bli kalt en kuk. Men man blir jo litt fornærmet. Jeg hadde gledet meg til å høre den kjente låten. Det blir nesten litt som å dra på konsert med Deep Purple som nekter å spille "Smoke on the water" fordi den er spilt så ofte.

Det har ikke lykkes Finnmarken å få kontakt med Valkyrien Allstars for å kommentere meldingene.

Artikkeltags