Gå til sidens hovedinnhold

Hålogaland Teater og Figenschow Jr. på turne i Vest-Finnmark

Artikkelen er over 4 år gammel

Den populære skuespilleren Kristian Figenschow Jr. har fått gode anmeldelser for monologen i stykket «Zapffe» om filosofen, forfatteren, miljøverneren og toppturentusiasten Peter Wessel Zapffe.

Det er regissøren og dramatikeren bak suksessforestillinger som «Oluf» og «Den fordømte nordlendingen» – Lennart Lindström – som også har skrevet og instruert monologen om Zapffe, melder Hålogaland Teater i en pressemelding.

Zapffes tanker om menneskeheten – våre liv og sitt eget inkludert – er preget av pessimisme. Stykket hadde premiere under årets Festspillene i Nord-Norge. Kritikerne var begeistret og trillet seks på terningen, opplyser de videre.

Monologen «Zapffe» er på en lang turné i Nordland, Troms og Finnmark fra 24. august før den kommer til Tromsø 28. september. Torsdag er Figenschow Jr. & co. i Honningsvåg, så bærer det videre til Havøysund, Hammerfest og Alta de kommende dagene. Etter et lite opphold settes «Zapffe» opp i Øksfjord tirsdag den 13. september og på Sørøya den 14. september.

 

Kommentarer til denne saken